A gyermekkéz csodái

Írta:  2013.04.29.
A Kastélydomb kincsei című kiállítás április 26-ig látható a Városháza Galériában.

– A Kastélydombi Általános Iskola az idén ünnepli megalapításának 30. évfordulóját – mondta Véghely Tamásné, az iskola igazgatója. – Ez az apropója annak, hogy tárlatot rendeztünk a Városháza Galériában. – Mint a gyöngyszemet, úgy gyűjtöttük össze azokat az alkotásokat, amelyeket méltónak találtunk arra, hogy prezentálják a diákok, a pedagógusok és a szülők kreatív alkotókedvét.
A kiállításon többek között a Junior Achievment Magyarország (JAM) program keretében és az iskolában működő kerámiaszakkörben készült alkotások láthatók, és miután ökoiskoláról van szó, egyúttal a régi anyagok felhasználására mutatnak be ötleteket. Többen rácsodálkoztak, hogy a pedagógusok PET-palackokból milyen mutatós táskát vagy műanyag kanalakból mennyire különleges, divatos lámpaburát készítettek.
A tárlatot Ódor Katalin, a Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) igazgatója nyitotta meg, és Kucsák László alpolgármester mondott köszöntőt.
– A kiállítás reprezentálja az iskolában folyó kreatív munkát – hangsúlyozta Ódor Katalin. – Munkát mondok, de az itt kiállított tárgyakat szemlélve inkább örömteli alkotással, vidámsággal teli életet kellene mondanom.
A PIK igazgatónője elmondta, hogy az enteriőr színes kavalkádot mutat, nem csupán a szivárvány színeinek értelmében, hanem a tárgyak anyagában, a témaválasztásban, a kreatív technikákban is.
Az iskola diákjai műsorral működtek közre.