Bemutatkozott a csöndrögök

Írta:  2011.02.10.
Vesztergom Andrea: Égi csöndrögök, a Szeretet pataka, és Szokolay Zoltán: Betiltható bonctechnika című könyvével ismerkedhetett meg a mintegy 50 főnyi irodalomkedvelő közönség január 27-én a Városháza Dísztermében. Az irodalmi esten közreműködtek a szerzők, és Giliczéné Komjáthy Andrea versmondó-előadóművész.

 – Az Ünnepi Könyvhétre jelent meg Égi csöndrögök című verseskötetem, melyet szüleim emlékének ajánlok – mondta Vesztergom Andrea. – A megfelelés immár nem kényszer, hanem szükséglet… ha elhiszem, hogy látnak odafentről, akkor érdemes volt megírni.

– Négy önálló kötetem jelent meg eddig, az utolsó a Szeretet pataka (novellafüzér). A 7 évestől a 93 évesig mindenki szívesen olvasta – tette hozzá a fiatal költő, aki évekig a Reménység Gondozási Központban dolgozott.

Szokolay Zoltán tanítványai kérésére állította össze a válogatott verseit tartalmazó vaskos kötetet, kiegészítve egy önéletrajzi írással, melyben elmondja többévtizednyi hallgatásának okait. Az irodalmi esten ironikus és elégikus verseket olvasott fel a Betiltható bonctechnika című kötetből.
  











7-99 éves korig
Vesztergom Andrea első verseskötete 2006-ban látott napvilágot, Az örökbe tévedt idő címmel, ezt követte a körüLYRAtlan, majd az Égi csöndrögök című verseskötet és most a Szeretet pataka c. novellafüzér.