Remekeltek a diákok a színpadon

Írta:  2011.01.25.
A magyar kultúra napja alkalmából négy kategóriában harminc vers- és prózamondó diák versenyzett a Vajk-sziget Általános Iskola Kultúrfesztiválján, amelynek helyszíne ezúttal is a Kőbányai Szabadidőközpont volt.

A nézőtéren helyet foglaltak az intézmény tanulói, a műsort „öregdiákok” énekes, táncos, zenés produkciói színesítették. 
Minden alkalommal zenei- és énekszámok színesítik a műsort.
– A rendezvény az iskola hagyományos művészeti seregszemléjeként is gazdag múltra tekint vissza – mondta Sztanóné Barta Mária, a program főszervezője. – Több mint húsz éve indult a Vajk-sziget iskolában a vers- és prózamondó verseny, amelynek olyan nagy sikere volt, hogy hamar kinőtte az iskola falait, ezért rendezzük évek óta a Kőbányai Szabadidő Központban.

Az osztályokban tartott elődöntők
után minden tanulócsoportot két versenyző képviselhetett a nagy eseményen; tehát összesen harminc, verset – prózát szerető diák mérte össze tudását a világot jelentő pódiumon.
Örültem, hogy ezúttal olyan gyerekek is színpadra léptek, akik korábban nagyon visszafogottak voltak, de egy kis „rásegítéssel” a drámaszakkör hatására megnyíltak, feloldódott a szorongásuk, és bátran a színpadra álltak – tette hozzá a pedagógus.
Minden évben nagy lelkesedéssel készülnek a gyerekek a versenyre, melynek a zsűri elnöke volt Kucsák László alpolgármester.
 
A gyakorlat teszi a mestert
A legidősebbek között győztes Horváth Dominika Reményik Sándor: Eredj, ha tudsz! című versét mondta el, végül a kórusban is énekelt. – Ötödik osztálytól minden évben fellépek a kultúrfesztiválon. Szívesen mondok Vörösmarty költeményt, de a most mondott Reményik vers is közel áll hozzám. Szeretem a zenét is, fuvolán tanulok, a Dohnányi Ernő zeneiskolában.
 
 
A legjobbak
A díjakat Bregyán Péter Jászay-díjas színművész adta át a győzteseknek.
1-2 évfolyam kategóriában:1. Horváth Bertalan Péter (1.a), 2. Lenhardt Réka (2.b), 3. Babály Tekla (1.a). A 3-4. évfolyam: 1. Tingyela Dorottya és Tingyela Stefánia (4.a), 2. Berkics Gergely (3.b), 3. Neszmély Zsombor (3.a). 5-6.évfolyam: 1. Ledő Barnabás (6.a), 2. Martinecz Andrea (5.b), Soós Anna (5.a) és Vasas Dániel (5.b). 7-8. évfolyam: 1. Horváth Dominika (7.a), 2. El Felta Aymen (8.a) és Végh Szilvia (8.b), 3. Csernák Eszter (7.a).