A zene elárulja a szívet

Írta:  2011.01.25.
Ebben az évadban immáron ötödik alkalommal hallgathattuk meg Fellegi Ádám zenei estjét. A Liszt-díjas zongoraművész „Tanuld a zenét” című komolyzenei műsorsorozatának aktuális részében Mozartot, Verdit és Puccinit mutatta be a Városháza Dísztermében.

A szeptembertől-áprilisig tartó időszakban nyolc „Fellegi-tanóra” szerepel az órarendben. Január 16-án este az ötödik órára csengettek be, amelynek témája Mozart, Verdi és Puccini munkássága volt. A világhírű operaszerzők legkedveltebb áriái mellett néhány kevésbé közismert betétdal is felcsendült a meghívott operaénekesek előadásában.

A Fellegi-estek különlegessége, hogy a zongoraművész számos háttér-információt is elmesél az adott operákkal kapcsolatban. Ezzel egy-egy híres opera születésének körülményeivel, és a szerző aktuális gondolatvilágával, érzelmi állapotával is megismerkedhetnek a jelenlévők – hiszen amint Fellegi vallja: a zene elárulja a szívet.
 
Mindezek révén megelevenednek a főhősök, és a közönség soraiban ülők mélyebb átéléssel hallgathatják meg a kiváló operaénekesek által előadott betéteket. A „Tanuld a zenét” sorozat tovább folytatódik. Áprilisig még három ízben hallgathatjuk majd az opera csillagait Fellegi Ádám jóvoltából.