Belügyminiszteri kitüntetések

Írta:  2015.09.02.
Magas állami kitüntetésben részesült az önkormányzat két tisztségviselője: Ughy Attila polgármester és Lévai István Zoltán alpolgármester „A köz szolgálatáért” érdemjelet vehették át augusztus 20. alkalmából.

„Az elmúlt huszonöt évben profi politikussá, a közösség következetes szolgálójává vált Ughy Attila, aki 2010 óta polgármesterként dolgozik Pestszentlőrinc-Pestszentimre jövőjéért” – fogalmaz az a felterjesztés, amellyel az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége Dél-pesti Régiója és a Nemzeti Fórum XVIII. kerületi szervezete javasolta Ughy Attilát „A köz szolgálatáért” érdemjelre. Kerületünk polgármestere augusztus 20. alkalmából a belügyminiszter helyettesétől vehette át a kitüntetés arany fokozatát. Az indoklásban szerepel még, hogy Ughy Attila politikusi pályafutása alatt mindvégig fontosnak tartotta az anyaországi és a határon túli magyarok kapcsolatának erősítését, az ifjúság hazafias nevelését és a civil szerveződések támogatását. A felterjesztő megemlíti a polgármester kitartását és munkabírását is.

Ez utóbbi tulajdonságot Lévai István Zoltán neve mellett is megemlítették, aki a kitüntetés ezüst fokozatát kapta meg az állami ünnepen. Lévai István Zoltán 2004 óta aktív politikus, 2010 óta alpolgármesterként, a polgármester általános helyetteseként szolgálja a kerületi közösséget. A felterjesztő utal arra, hogy ő is fontosnak tartja a kapcsolattartást a civil szervezetekkel, ugyanakkor sokat tett a fiatalok egészséges, sportos nevelésének támogatásáért.
„A köz szolgálatáért” kitüntetést a belügyminiszter alapította 2012-ben, és a leggyakrabban önkormányzati tisztségviselők munkáját ismerik el vele.