Az Emirates a hazai utasok kedvenc légitársasága

Írta:  2015.02.15.
A hazai légi utasok harmadik alkalommal írták meg véleményüket repülőútjaikról a repjegy.hu oldalt üzemeltető Weco-Online Kft. és a Travelo Utazási Magazin felhívására.
A hazai légi utasok harmadik alkalommal írták meg véleményüket repülőútjaikról a repjegy.hu oldalt üzemeltető Weco-Online Kft. és a Travelo Utazási Magazin felhívására. Az utasok 3900 szavazata és több mint 2000 szöveges beszámolója alapján elsöprő sikert aratott az Emirates, ugyanis mind a négy kategóriában és összesítésben is első helyet szerzett.

Az utasok a legkedvesebb légiutas-kísérő, a legjobb fedélzeti ellátás, a legjobb menetrend és a legjobb ár-érték arány vonatkozásában értékeltek összesen 160 légitársaságot.
A legtöbb minősítés a vezető fapados légitársaságokra érkezett: 1135-en értékelték a Wizz Air, és 362-en pontozták az ír Ryanair légitársaságot. A felmérésből ugyanakkor kiderült, hogy bár a legtöbb minősítés a fapados társaságokra érkezett, a hazai légi utasok még mindig a menetrendre és a fedélzeti szolgáltatások minőségére helyezik a hangsúlyt. A kedves és segítőkész légiutas-kísérő és a minőségi fedélzeti ellátás legalább annyira fontos, mint az alacsony repülőjegy árak.
„Az Én Légitársaságom 2014” díjait február 12-én adták át a Budapest Airport 1-es terminálján.
A szavazatok alapján a legkedvesebb légiutas-kísérőkkel az Emirates járatain találkozhatunk, második a holland KLM, a harmadik az izraeli El Al lett. A legjobb fedélzeti szolgáltatás, a menetrend és az ár-érték arány tekintetében is a dubai légitársaság nyert. Érdekesség, hogy a menetrendi pontosságot és a csatlakozások közötti minél rövidebb várakozási időt tekintve az Emirates mögött közvetlenül az Air Malta és a Finnair végzett.
Akárcsak a 2013-as felmérésen, a mostaniban sem termett sok babér a fapados légitársaságoknak az ár-érték arány megítélésében. A kategória első helyén ugyanis az Emirates végzett, második a Norwegian Air Shuttle, míg a tavalyi kategória-győztes Qatar Airways harmadik lett.
A 2015-ös felmérés bővülni fog, az eddigi kategóriák mellett az utasok a repülőtársaságok kommunikációját is értékelhetik. A 2014-es felmérés részletes eredményei a www.azenlegitarsasagom.hu oldalon is megtalálhatók.