Korszerű műtétek a Dél-pesti Kórházban

Írta:  2015.01.20.
Hatodik alkalommal rendezték meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban azt az urológiai műtétsorozatot és konferenciát, amelyen a hazai orvosok is közvetlenül megismerhetik a legkorszerűbb beavatkozási technikákat.

Hatodik alkalommal rendezték meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban azt az urológiai műtétsorozatot és konferenciát, amelyen a hazai orvosok is közvetlenül megismerhetik a legkorszerűbb beavatkozási technikákat. A Minimál invazív eljárások az urológiában című, háromnapos rendezvényen Magyarországon most először végeztek műtéteket a HybridKnife nevű eszközzel.
A háromdimenziós laparoszkópos csúcstechnológiával végzett sebészeti beavatkozásokat a január 15-17. között lezajlott konferencia résztvevői élő adásban, audio kommentár segítségével követhették. A műtétek során a Dél-pesti kórházban első alkalommal végeztek húgyhólyag eltávolítást. Az operációk az ország egyetlen, a dél-pestiben működő 3 dimenziós laparoszkópos tornyával, és két másik hasonló eszközzel, három műtőben, egy időben történtek.

Az első minimál invazív beavatkozásokkal foglalkozó ülését 2009-ben rendezte a Dél-pesti Kórház Urológiai Osztálya, prof. Dr. Tenke Péter vezetésével. Az urológiai műtéti technológiák fejlődésének köszönhetően a konferencia minden évben számos újdonsággal szolgál az orvos szakma számára, és a meghívott itthoni és külföldi professzorok egyre komolyabb műtéteket tudnak nagy biztonsággal bemutatni.