Újra áll az ünnepi kereszt

Írta:  2014.12.02.
A Jobbik november 29-én ötödik alkalommal állított keresztet a lőrinci piac Haladás utca felőli részén. A megemlékezésen az ünnep valódi fontosságát hangsúlyozták.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom advent első hétvégéjén országszerte több vidéki nagyvárosban és Budapest szinte összes kerületében felállította az advent és a karácsony eredeti üzenetére emlékeztető kettős keresztjét. A lőrinci ünnepségen a keresztet Hegedűs Loránt református lelkész áldotta meg. Az eseményen Makai Tibor, a párt XVIII. kerületi szervezetének elnökhelyettese köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta: lehet, hogy az évek során már ismerősen csengenek a szavai, de az a ciklikusság, ahogyan évről évre elérkezünk karácsony ünnepéhez, az emberiség meghatározó eleme.
Ennek következtében az idén is eljött az az időszak, amikor fontos, hogy egy időre lelassulva elgondolkozzunk a közelgő ünnep lényegén. Ehhez járul hozzá a Jobbik által a forgalmas helyeken minden évben felállított kereszt is, amely a járókelőknek a családjukat, a szeretteiket juttatja eszükbe, nem pedig a drága ajándékokat. A párt úgy véli, hogy az ünnep fényét továbbra sem az ajándékok értéke, hanem az összetartozás és az együtt töltött idő adja.