A polgári oldal és a magyar érdekek

Írta:  2014.09.17.
Zsigó Róbert volt a Polgárok Házában rendezett lakossági fórum vendége.
Száznál is több érdeklődő előtt tartott lakosság fórumot szeptember 16-án a Polgárok Házában Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, Baja város polgármestere, a Földművelődési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. A fórum levezetőjeként ott volt Kucsák László országgyűlési képviselő, s részt vett a bajai politikus előadásán Ughy Attila, a kerület polgármestere és Lévai István Zoltán alpolgármester is.

A vendég arra kérte a hallgatóságát, arra bíztatta őket, hogy a tavaszi országgyűlési képviselő-választás, s az azt követő EU-választás sikere nem „altathat el” senkit, mert a baloldal mindent megmozgat azért, hogy sikert érjen el, hogy megakadályozza a jobboldal idei harmadik választási sikerét, hiszen „a létéért küzd”.
A politikus mindenki számára egyértelműen kifejtette a jobboldal legfontosabb, alapvető céljait, amely szerint „a polgári oldal mindig a magyar érdekeket tartotta és tartja szem előtt, s nem mellékes módon a családok oldalán áll, mert csak így képzelhető el az a változás, amelyet célként tűzött ki maga elé, s amelyért sokat tett, s még többet kíván tenni az elkövetkező években”.
Őszintén beszélt a vendégpolitikus arról is, hogy amikor a kerület a 2010-es választások után 12 milliárd forintnyi adósággal kezdte meg a munkáját, bizony csak kevesen hitték, hogy négy esztendő múlva, tehát a napjainkra, olyan konszolidált anyagi helyzetben vághat bele az önkormányzat a most kezdődő ötéves ciklusba, amely „megalapozott bizakodással” töltheti el a 18. kerületben élőket. A jelenlegi vezetés „stabilizálta a költségvetést, s újabb beruházások biztos megalapozottságával várhatja az elkövetkező éveket”.

A vendégpolitikus gondolatai után Ughy Attila polgármester beszélt a hallgatósághoz, elmondva, hogy október 12-éig csak egyetlen dologra lehet és szabad figyelni. Arra, hogy „az itt élők sikerre vigyék a jobboldal győzelmét, s megadják a bizalmat a jelenlegi vezetésnek, hogy újabb öt évet át gyarapíthassuk a kerületet”. Kifejtette a polgármester azt is, hogy számukra nincsenek „panelvárosiak, s nincsenek kertvárosiak. Kerületi polgárok vannak, itt élők, s valamennyiükért dolgoznak majd az elkövetkező években”.
Befejezésül azt mondta, hogy „ha két csatát már megnyertünk, nyerjük meg a harmadikat is”.