Átadták a Park Uszodát

2023.01.16.

 

Wellness színvonalú szolgáltatásokra hangolnák a létesítményt.

Több hónapon keresztül végeztek felújítási munkálatokat a Park Uszodában, amelyek közül a tető cseréje jelentette a legnagyobb kihívást. A tető mellett korszerű, energiatakarékos LED-világítást kapott a medencetér, felújították a férfi zuhanyzót, festettek, és további karbantartási munkákat végeztek el az uszodában.

Ma délelőtt Szaniszló Sándor polgármester, Somody László és Petrovai László alpolgármesterek vettek részt többek közt az átadáson.

Megoldották, nem vártak másra…

- A hivatali időnk óta rendszeresen lobbizunk pénzért az uszoda felújítására. A legutóbbi körben 78 uszodát támogatott a kormány, de a 18. kerület nem kerülhetett be ebbe a körbe sem, nyilvánvalóan nem véletlenül. Különbséget tesz a kormány a nekik nem tetsző vezetésű városok között… Úgy döntöttünk, nem várunk másra. A tetőszerkezet az utóbbi évtizedben elkorrodálódott, mindenképpen fel kellett újítani. A tető és az uszodatér már rendben van, kijavítottuk a hibákat – tudtuk meg Szaniszló Sándortól.

Az eddigi munkálatok több mint bruttó 100 millió forintba kerültek, ezeket teljes egészében a 18. kerületi Önkormányzat finanszírozta.

Jégkút, wellness sarok, pihenő rész

A polgármester kitért a Park Uszodát érintő további tervekre is az átadáson.

- A következő lépés, ami most tervezési folyamatban van, hogy a szauna részt átalakítjuk. Az egyeztetések során már körvonalazódik, hogy modernizáljuk a két meglévő szaunát, kiépül mellette egy infraszauna rész, korszerűsítjük a merülőmedencét. Napozóágyakat szerzünk be, és egy kinti terasz kialakítása is szerepel a tervekben, amit a szaunázók és uszoda vendégei igénybe vehetnek. Ambiciózus terveink vannak, és szeretnénk, ha az év közepéig akár wellness szálloda színvonalú szolgáltatásokkal rendelkezne az uszoda – vázolta a létesítményt érintő jövőképet a polgármester.

A Park Uszoda szolgáltatásait ma reggel óta a lakosok is igénybe vehetik.