Adományokat várnak

2022.11.24.

Ezer rászoruló 18. kerületi gyermeknek, illetve nyolcszáz családnak csak annyi adomány jut jelenleg, amennyi a képen látható.

A Csibész Család- és Gyermekjóléti Központ szeretne segíteni az ünnepek előtt a nehéz anyagi helyzetben lévőknek, viszont nem tudnak miből adni… Adományokat juttatnának el a központjuk látóterében lévő szegényeknek, illetve azoknak, akik jelentkeznek náluk, hogy ételre, babatápszerre, tisztálkodási szerekre lenne szükségük.

Az intézmény vezetője, Tóth Anna szomorú arccal nyitotta ki, és mutatta meg azt a szekrényt, amiben a rendelkezésükre álló adományokat tárolják. Hiába igazított meg a polcon két csomag kakaóport, nem lett tőle jobb a helyzet.

Rohamos elszegényedés – sok nyugdíjas már főzni sem mer.

- Olyan emberek is megkeresik az intézményünket az utóbbi időben, akik korábban nem szorultak rá az adományokra. Most viszont kérik, hogy segítsünk. Sokan tartós, kész élelmiszereket szeretnének, mondván, hogy az elszabadult rezsiárak miatt főzni sem mernek. De vannak olyan nyugdíjasok is, akik WC-papírt szeretnének, mert annak a megvásárlása is megterhelő anyagilag számukra – tudtuk meg az intézményvezetőtől.

Tóth Anna az adományok kapcsán most a lakosok segítségét kéri. A Csibész Család- és Gyermekjóléti Központban lehetőség van adományok leadására december 20-ig. Főként tartós élelmiszereket, bébiételeket, tisztálkodási, pelenkát, higiéniai szereket, WC-papírt kérnek.

Az adományokat a 1181 Budapest, Kondor Béla sétány 17. címen lehet leadni.

 

Önkormányzatunk is tudja, hogy az idei karácsony a rohamosan dráguló élelmiszerek, az infláció és rezsiválság miatt különösen nehéz lesz sok embernek. Éppen ezért 400 csomag tartós élelmiszert juttat el a rászoruló kerületi családoknak az ünnepek előtt.