Utalványok átvétele

2022.11.23.

A napokban elkezdték kézbesíteni azokat a leveleket, amelyekben az idei karácsonyi utalványosztás részleteiről tájékoztatjuk az érintetteket.

Az elmúlt évek gyakorlatának és pozitív visszajelzéseinek megfelelően, idén sem előre összekészített árucsomagot kell hazacipelniük 65 éven felüli lakótársainknak, hanem egy vásárlási utalványt, amelynek értéke a korábbi 5000 forint helyett immár 7000 forint.

Sokan kérdezték, mi szükség az utalványok külön átvételére, miért nem lehet a tájékoztató levéllel egy időben postázni azokat is.

A válasz egyszerű és végtelenül szomorú: a Magyar Posta nem vállalja a kézbesítést.

Az utalványok ugyanis értéklevélnek minősülnek, nem egyszerű postai küldeménynek. A Magyar Posta viszont, amely súlyos gondokkal küzd, leépítésekre, postafiókbezárásokra kényszerül, már nem vállalja ilyen értéklevelek kézbesítését.

Ezért vagyunk kénytelenek kerületi nyugdíjasainknak helyszíni osztással átadni a karácsonyi utalványokat. Ezért fognak majd kollégáink is, három helyszínen, 8-10 órát dolgozni az osztásnál, a téli időjárásban, és ezért kénytelenek az érintettek ugyanebben az időben személyesen is megjelenni.

Mi azon leszünk, hogy a várakozás a lehető legrövidebb legyen, és mindenki gyorsan, a legkisebb sorbanállással jusson a karácsonyi utalványhoz.

Kérjük, hogy az Önkormányzatunktól kapott levelet vigyék magukkal az utalványok átvételéhez. Az utalvány a levél felmutatása mellett meghatalmazással is átvehető.

A karácsonyi ajándékutalvány osztásának időpontjai és helyszínei:

  • December 5.                    Martinovics tér
  • December 6-7.                 Havanna lakótelep (Barta Lajos utca, Príma szupermarkettel szemben lévő füves terület)
  • December 8-9.                 Pestszentimre Agóra (Nemes u. 22. - a rendelők közötti új közösségi tér)

Minden helyszínen 9-16 óra között várjuk a kerületieket.

 Bár a körülmények kisség hűvössé teszik az ajándékosztást, kérjük, fogadják tőlünk olyan meleg szívvel, amilyennel mi is adjuk Önöknek.