Újabb leaszfaltozott utca

2022.09.23.

Újabb leaszfaltozott utca Búzakéve utca is szilárd burkolatot kapott, ezzel több kellemetlenség megoldódott, többek közt kevesebb lett a por.

A 2020-tól épített utakhoz képest itt keskenyebb az aszfaltozott út szélessége, és ennek a környék lakosaihoz kapcsolódó magyarázata van.

Bacsik György, a Városrehabilitáció18 NZrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az út a korábbi, útépítési témában megtartott lakossági fórumon történt egyeztetések miatt lett keskenyebb. Az út melletti terület, ahol nincsenek épületek, már nem a 18. kerülethez tartozik. Éppen ezért az eredetileg tervezett útszélesség a házak előtti zöld részek, előkertek és a járda rovására épülhetett volna meg. A lakosok viszont azt kérték, hogy ezek a részek maradjanak meg. A kéréseknek köszönhetően megmaradtak.

A Búzakéve utcában 742 méter hosszan építettek utat, a megvalósítása több mint 240 millió forintba került. A Budapesti Útépítési Program és a 18. kerületi Önkormányzat 20%-os önrésze biztosította rá a pénzt. Az utcában a közvilágítást is megújították, a közművet pedig áthelyezték.

További részletek a videós anyagunkban: https://fb.watch/fJ9wz7z4h6/