Légiforgalmi változás szeptember 12. és november 15. között

2022.09.12.

Tisztelt Kerületi Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022 őszén, a biztonságos és hatékony üzemelés fenntartása érdekében a Budapest Airport karbantartási és fejlesztési munkákat végez a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es számú futópályáján, tervezetten két hónapos időtartamban.

A munkálatok során szélesítésre kerül a futópályához közvetlenül csatlakozó, így a futópálya biztonsági sávján belül található egyik gurulóút, továbbá folytatódik az ezen a futópályán 2019-ben megkezdett csapadékvíz elvezető rendszer korszerűsítése. Ezen kívül a szakemberek elvégzik a futópálya betonfelületének általános karbantartását, esetleges javítását, valamint a betonlapok közti dilatációs hézagok sérült tömítéseinek (fuga) cseréjét is. A futópálya lezárására a maximális repülésbiztonsági szint fenntartása miatt van szükség.

A 2-es számú futópályát 2022. szeptember 12-én a reggeli órákban zárják le, majd tervezetten 2022. november 15-én a délutáni órákban nyitják meg és adják vissza ismét a légiforgalom számára.A karbantartási és fejlesztési munkálatok miatti pályazárás időtartama alatt átmenetileg megnövekszik az 1-es számú futópályán végrehajtott le- és felszállási műveletek száma.

A munkálatok ideje alatt kérjük a környékbeli lakosság szíves türelmét és megértését!