Milliós adomány a gyermekfogászatnak

Írta:  2013.11.17.
A K&H Bank dolgozói jóvoltából vásárolhatott műszereket a pestszentimrei gyermekfogászat számára az egészségügyi szolgáltató.
A K&H Bank dolgozói jóvoltából 1,132 millió forintért vásárolhatott műszereket a pestszentimrei gyermekfogászat számára az üzemeltető Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kiemelten Közhasznú Kft. Az adományról szóló dokumentumot a bank XVIII. kerületi fiókjának vezetője, Jeneyné Becz Andrea adta át dr. Maitz László ügyvezető igazgatónak november 14-én az Ady Endre utcai gyermekfogászaton.

– A bank dolgozói négy éve ajánlják fel adójuk egy százalékát a K&H Gyógyvarázs programjának, amely tíz évvel ezelőtt azzal a céllal indult, hogy minél több gyermek-egészségügyi intézményt juttathassunk műszerbeszerzési lehetőséghez – mondta a fiókvezető. – A bank a program segítségével az elmúlt tíz évben 477 millió forint értékű támogatást tudott nyújtani.
Dr. Maitz László kiemelte, hogy a gyermek-, illetve az iskolafogászat alapvetően fontos egy kerület életében.
– Bár egyre kevesebb gyermekfogszakorvos működik az országban, a munkájuk azért is nélkülözhetetlen, mert nemcsak kezelést, hanem megelőzést is végeznek. Ennek a szakmának az a sava-borsa, hogy megtanítsák a gyerekeket a helyes fogápolásra – mutatott rá az igazgató, aki az adomány összegéről szólva megjegyezte, hogy annak segítségével egy kis lélegzethez jutottak. – Gyermekfogászati rendelésünk keretében évente körülbelül 17 ezer gyereket vizsgálunk, illetve kezelünk Pestszentlőrinc és Pestszentimre körzetében. Mivel műszervásárlásra nincs külön keret a költségvetésünkben, most lett egy kis tartalékunk. Az adomány segítségével modern műszereket vásárolhattunk, amelyek gyorsabb diagnosztikát, pontosabb munkát tesznek lehetővé a mindennapos gyökérkezelések és fogtömések alkalmával.

Az önkormányzat nevében Lévai István Zoltán alpolgármester köszönte meg a nagylelkű felajánlást.
– Bízom abban, hamarosan arról is beszámolhatunk, hogy az önkormányzat mit tud tenni azért, hogy a gyermekfogászati rendelő még jobb körülmények közé kerüljön. Ezért dolgozunk és keressük a lehetőséget, hogy a gyermekfogászat is új helyet kapjon Pestszentimrén – mondta az alpolgármester.