Zöld marad!

2022.01.18.

 

Nem adják el, és nem építik be a Gloriett-telepen az üres területet. Bár érkezett vételi ajánlat a Margó Tivadar utca melletti területre, a XVIII. kerület jelenlegi vezetése fontosabbnak tartja, hogy ne építsék túl a lakóövezeteket, és azok élhetőek maradjanak.

 

Szaniszló Sándor polgármester Fehér Gábor önkormányzati képviselővel egyeztetett, illetve tájékoztatta az érdeklődőket a Margó Tivadar utca melletti üres telek sorsáról.

Fehér Gábor elmondta, hogy a terület egy részét a 2019-es önkormányzati választások előtt két héttel a korábbi városvezetés eladta. Azóta az értékesített részre társasházakat építenek. A környék lakói sok panaszt fogalmaztak meg a jelenleg épülő lakópark miatt, és további aggodalmukat fejezték ki, hogy az üres telekre is hasonló társasházak épülnek majd. A képviselő ennek kapcsán elárulta, a városvezetés úgy döntött, hogy ezt a területet nem adják el, sőt Fehér Gábor azt szeretné, hogy az említett részt parkká alakítsák át, amennyiben az anyagi lehetőségek ezt majd lehetővé teszik.

300 millió forinttal kevesebbért

- Súlyos veszteség érte az önkormányzatot – ezt már Szaniszló Sándor mondta, miközben az üres telek melletti építkezésre tekintett. Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere kifejtette, hogy az előző városvezetés a jelenleg beépítés alatt lévő telket 203,5 millió forintért adta el, holott ennek a területnek több mint 500 millió forint a piaci értéke, tehát az önkormányzat így 300 millió forinttól esett el.

- 80 lakás már elkészült az egyik társasházban, a most épülőben további 123 lakás lesz. Ez egyben azt is jelenti, hogy legalább 220 új autót jelenik meg hamarosan a környéken. Sajnos az önkormányzatunknak semmi beleszólása nincs az építési engedélyezésekbe, ezért valósulhatnak meg ilyen projektek. Pedig szükség lenne a zöld felületekre és a megfelelő, élhető lakókörnyezetekre – osztotta meg velünk véleményét a polgármester. Szaniszló Sándor azt is elárulta, hogy az üres területet 500 millió forintért lehetne értékesíteni.