Jöjjenek a női vállalkozók!

Írta:  2013.04.29.
A fővárosi kis- és középvállalkozások aktivitását szeretné segíteni a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány.

A fővárosi kis- és középvállalkozások aktivitását szeretné segíteni a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), amely 14 európai partnerszervezethez csatlakozva vesz részt az uniós támogatású Innocrafts projektben. Ennek magyarországi része kézműves ágazatban működő kkv-kra koncentrál.
− A kézműveseinkre mindig nagyon büszkék voltunk – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumának elnöke a projektet bemutató Budapesti Közös Interregionális Szeminárium elnevezésű rendezvényen. − Fontos tény továbbá, hogy ennek az ágazatnak a képviselői többségükben nők. A vállalkozó nők „helyzetbe hozása” pedig éppúgy illeszkedik az uniós, mint a magyar gazdaságélénkítési szándékok közé.
Miben tud segíteni a BVK? Elsősorban abban, hogy a kkv-k számára elfogadható, ösztönző gazdasági környezet kialakításáért lobbizik, miközben tanácsadással segíti a vállalkozások működését. A tét nagy, hiszen a versenyszférában működő fővárosi kis- és középvállalkozások a hazai munkavállalók csaknem 14 százalékát foglalkoztatják, vagyis minden nyolcadik dolgozót. A program segítségével tehát a mikrovállalkozások, a kkv-k, a kézműves ágazat és ezen keresztül a vállalkozásba kezdő nők kerülhetnek kedvezőbb versenyhelyzetbe.