A Klubrádió bízik a bíróságban

Írta:  2012.02.18.
Arató András, a Klubrádió tulajdonosa bízik abban, hogy kedvező bírói ítélet születik, és fennmarad a rádióadó, vagy a jelenlegi, 95,3 vagy a korábban elnyert, ám a médiahatóság által visszavont 92,9 MHz frekvencián folytatódhatnak a közéleti beszélgetős műsorok.
Arató András minderről a Bal18 Közéleti Kávézó programsorozat február 16-i klubestjén beszélt az MSZP XVIII. kerületi székházában, ahol az érdeklődők betekintést nyerhettek a Klubrádió történetébe is. A vendég elmesélte, hogyan kezdődött a rádiózás iránti lelkesedése, és hogy mi indította őt bő tíz évvel ezelőtt egy rádióadó üzemeltetésére.
– Azt talán leszögezhetjük, hogy a Magyar Rádió valójában egyetlen pillanatig sem töltötte be normális feladatát – mondta Arató András. – Maradt tehát feladatunk. 2010 előtt egy átlagos napon 60-80 ezer ember hallgatta a Klubrádiót. Olyan közönség alakult ki, amelyik egyrészt érzelmileg elkötelezett, másrészt hosszabb időn át hallgatja a rádiót.
A tulajdonos bízik a bíróság függetlenségében, és elképzelhetőnek tartja, hogy akár mindkét ügyben – a 92,9 MHz-es frekvencia tárgyában február 28-án kezdődő eljárásban és a jelenlegi 95,3 MHz-es sávról döntő március 14-i tárgyaláson – számukra kedvező ítélet születik. Ebben az esetben csak az egyik frekvenciát tartanák meg. A Klubrádió a számára legrosszabb esetben, azaz ha nem kap frekvenciát, alternatív megoldásokra – műholdas, illetve internetes adásra – is gondol, tudtuk meg a tulajdonostól.