Városnapok a testvérvárosban

Írta:  2015.06.24.
Sokszínű programkínálattal várták az érdeklődőket a Tusnádfürdői Városnapokra június 13-án és 14-én. A rendezvényen részt vett a XVIII. kerület önkormányzatának delegációja is, és Ughy Attila polgármester díjat vehetett át az erdélyi település vezetőitől.
A hagyományoknak megfelelően az idén is a nyár elején tartotta meg a városnapokat kerületünk erdélyi testvérvárosa, Tusnádfürdő. A kétnapos rendezvény keretében kulturális, hagyományőrző, ifjúsági, szórakoztató és sportprogramokon vehettek részt az érdeklődők. A színpadi produkciókat a helyi és a környező településekről érkező tehetséges fiatalok mutatták be. A városnapok apropót adott a Jókai-emlékév programjainak folytatására is: Jókai Mór regényíróra, a tusnádfürdői iskola névadójára dr. Árpás Károly tudós tanár, író, műfordító emlékezett.

A záróünnepségen Albert Tibor, az erdélyi település polgármestere és Zsigmond Barna Pál főkonzul átadta a Tusnádfürdőért díjat, amelyet ebben az évben ketten kaptak meg.
Dániel Sándor testnevelőtanárnak több mint 25 éves cselgáncsedzői munkájáért, Ughy Attilának, a XVIII. kerület polgármesterének „a testvérvárosi kapcsolatok erősítéséért, valamint az erdélyi magyarság egyszerűsített honosítási eljárásának megvalósulásáért tett erőfeszítéseiért” ítélték oda az elismerést.