Újra helyi piacon vásárolhatnak a pestszentimreiek

Írta:  2015.04.01.
Ismét megnyitotta kapuit a pestszentimrei termelői piac. Az első piaci napon, március 28-án 14 árus kínálta termékeit.
Ismét megnyitotta kapuit a pestszentimrei termelői piac. Az első piaci napon, március 28-án 14 árus kínálta termékeit, de Banyár László, az üzemeltető Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója reméli, hogy nyárig sikerült elérni azt, hogy az igényelt 62 árusítóhely mindegyike gazdára találjon.

- Számunkra ez nem újdonság egy ilyen piac létrehozása, hiszen a Havanna lakótelepen hosszú ideje sikeresen működtetünk hasonló piacot. Az ottani tapasztalatok alapján itt, Pestszentimrén is számíthatunk arra, hogy a lakosság szívesen látogat majd el szombatonként a Sportkastély mellé, hiszen ellenőrzött hazai termékeket vásárolhatnak, általában közvetlenül a termelőtől.
A vezérigazgató kijelentette, hogy a piac termelői jellegét szeretnék a jövőben is megőrizni, hiszen az már a korábban is bebizonyosodott, hogy a vásárlók számára ez legalább olyan fontos, mint az, hogy a hagyományos piaci termékeket, tehát friss zöldséget, gyümölcsöt és feldolgozott, elsősorban kézműves élelmiszereket a lakóhelyükhöz közel be tudják szerezni. A piac először 2013-ban nyílt meg a Sportkastély melletti parkolóban, és bár népszerű volt, a korábbi működtető nem tudta garantálni a zökkenőmentes üzemeltetést. A kerületi képviselőtestület ezért februárban felkérte a Városgazda Zrt.-t, hogy vállalja át a piac működtetését.

A piac megnyitóján Kucsák László országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy ismét helyben vásárolhatnak az imreiek friss zöldséget, gyümölcsöt, illetve házi készítésű tejtermékeket, vagy egyéb szezonális, illetve kézműves termékeket.
- Bízom benne, hogy az árusok száma és a kínálat folyamatosan bővülni fog, hiszen a vásárlók száma már az első napon érzékelhetővé tette, hogy van igény erre a piacra. Remélem, hogy ez a kezdeményezés mind a termelők, mind pedig a vevők és az üzemeletető reményeit is valóra váltja – fogalmazott Kucsák László.

Ami a vásárlókat illeti, már reggel hat órai nyitás utáni első 1-2 órában sokan pakolták tele a kosarukat többek között friss salátával, zöldséggel. Így tett Kiss Mária is, aki az áru minősége mellett a piac közelségének is örült.
- Mindent megtaláltam, amit venni szerettem volna, és remélem, hogy rendszeres marad a piac itt Imrén, mert nagyon jó, hogy nem kell bebuszozni a lőrinci piachoz – mondta a nyugdíjas hölgy.
Az imrei piac minden szombaton 6 és 12 óra között várja a vásárlókat.