Ingyenes belépés a nyitónapon!

Írta:  2014.11.19.
Adventi gyertyagyújtással, tűzshow-val és más érdekességekkel várja a látogatókat november 30-án a kerület kedvelt téli attrakciója, a jégpálya a régi piactéren.

Ma már nem kell különösebb reklám, hírverés ahhoz, hogy a kerületben élők tudják: advent első vasárnapjától szabadtéri jégpályán lehet korcsolyázni a polgármesteri hivatal Üllői úti épületének szomszédságában, a régi piactéren. A negyedik éve megszokott alkalmi létesítmény egyaránt kínál lehetőséget a sportolásra, és szolgál közösségi találkozási pontként.

Megfizethető legyen!

A 2010-ben alakult új képviselő-testület első üléseinek egyikén merült fel először a szabadtéri jégpálya megnyitásának ötlete. Az elképzelés megvalósítását támogató képviselők egy olyan többfunkciós ideiglenes létesítményt akartak létrehozni, amelyik egyszerre szolgálja a testnevelést az óvodások és az iskolások körében, illetve nyújt kikapcsolódási és találkozási lehetőséget az iskolából már kinőtt kerületi lakosok számára. Nagyon fontos érv volt az is, hogy a belépőjegy megfizethető legyen az átlagos körülmények között élő családok számára.

Árak és nyitva tartás

A jégpályát felváltva használhatják korcsolyaoktatásra a kerületi intézmények és kikapcsolódásra a kerület felnőtt lakosai.
Hét közben 8-tól 14 óráig óvodás és iskolás csoportok oktatása folyik, 15-től 21 óráig pedig bárki korcsolyázhat, akárcsak hétvégén 9-től 21 óráig.
A belépő 600 forint, ami egész napos pályahasználatra jogosít, akár megszakításokkal is.
November 30-án 9-től 21óráig a belépés mindenki számára ingyenes!
 

A pályát az adventi-karácsonyi időszakban hagyományosan közterületen alakítják ki (ez immár megszokott módon a régi piactér), majd az új év elejétől a Bókay-kertben fogadja a korcsolyázni vágyókat. A modell bevált, ma a Pestszentlőrincen és Pestszentimrén élők számára természetes, hogy november végétől, december elejétől a tél végéig jégpálya van a kerületben.

Ünnepi nyitás

Az advent jegyében közös gyertyagyújtással kezdődik november 30-án vasárnap 18 órakor az idei hivatalos kerületi jeges szezon. A megnyitó ceremóniát látványos műsor egészíti ki tűzzsonglőr-bemutatóval és más érdekességekkel. A látogatók most is megtalálják majd a szokásos és kedvelt ünnepi díszleteket: ismét itt fog állni a kerület hatalmas karácsonyfája az adventi koszorúval együtt, és felépül a mindannyiunk számára kedves betlehem is. A pálya mellett büfé várja a korcsolyázásban megfáradtakat. A nyitónapon – mint minden évben – egész nap ingyenes lesz a belépés!
Az egyetlen változás a belépés rendszerében lesz. A jegy idén 600 forintba kerül, ami ugyan némileg drágább a tavalyi 450 forintnál, ám nem kétórás korcsolyázásra jogost fel, hanem egész napos belépésre. A szervezők úgy tájékoztatták lapunkat, hogy a jegy megszakításokkal is érvényes, tehát ha valaki vasárnap délelőtt már korizott egy jót, de ebéd után vagy este újra szeretne találkozni a jégen a barátaival, ugyanazzal a jeggyel visszamehet.

Ünnepi nyitva tartás

A szervezők kérik a látogatókat, hogy figyeljék a jégpálya mellett kihelyezett tájékoztató táblát és a kerületi sajtót, mert a pálya karácsonykor és újévkor ünnepi nyitva tartással várja az érdeklődőket.
 

A tervek szerint január 11-ig működik a pálya a Piac téren, és a költözést követően január 18-án nyit újra a Bókay-kertben. Ebben a tekintetben lehet változás, ezért érdemes figyelni a tájékoztató táblákat, a Városképet és a www.bp18.hu portál híreit.
Információink szerint a Bókay-kertbe költözés után az esti időszakban ismét kibérelhetik jégkorongcsapatok a pályát.