A csapadékvíz-elvezetés megoldása a legsürgetőbb

Írta:  2014.09.29.
Intenzívebben kell foglalkozni a következő önkormányzati ciklusban a járdafelújítással, emellett fontos a közbiztonság további erősítése is a Szent Imre-kertvárosban.
– Az elmúlt négy évben a legemblematikusabb fejlesztés az 1956-os forradalom és szabadságharc során életüket vesztett honfitársaink tiszteletére készült emlékmű felállítása, a szabadtéri emlékhely kialakítása volt a Hargita téren – mondta Galgóczy Zoltán önkormányzati képviselő. – Jelentős beruházás volt a Pestszentlőrinci Csemete Óvoda 2013-as energetikai korszerűsítése is. Ezen túlmenően az intézmény Nagyenyed utca felőli oldalán bővítjük a parkolóhelyeket, az utca túloldalán pedig a társasházak lakóinak kérésére parkoló létesült.

KEOP-pályázat segítségével az idén elkezdődik a Brassó Utcai Általános Iskola energetikai korszerűsítése is. A pályázat teljes költségvetése több mint 95 millió forint, amiből csaknem 26 millió forint az önerő.
A képviselő örömmel újságolta azt is, hogy megújult a Közdűlő út: elkészült a közvilágítás, az autóforgalmat fekvőrendőr csillapítja, és az Aga Gyermekotthontól az Erdei Kuckó Bölcsődéig járda épült. A 10 millió forintos beruházás az önkormányzat költségvetéséből valósult meg.
A megoldásra váró feladatok közül a képviselő kiemelte, hogy a Halomi úton lakók panaszkodnak a hatalmas gépjárműforgalomra. A XVIII. kerületnek a Fővárosi Önkormányzatnál kell lobbiznia, mert az dolgozhat ki megoldásokat erre a gondra. Lakossági igény van arra is, hogy a Szűr és a Kétújfalu utca környékén játszótér épüljön. A hatalmas esőzések miatt Szent Imre-kertváros családi házas környékén sok épületnek beázott a pincéje. Ez ráirányította a kerület vezetésének figyelmét arra, hogy a csapadékvíz-elvezetés terén sok még a tennivaló. A probléma nem csupán a településrészt érinti, hanem a kerület teljes kertvárosi területét.
– A következő önkormányzati ciklusban kiemelten kell foglalkozni a csapadékvíz-elvezetéssel még akkor is, ha ez nem az önkormányzat, hanem a főváros hatáskörébe tartozó feladat – hangsúlyozta a képviselő.
A járdafelújítást és a közbiztonság további erősítését is a fontos teendők közé sorolta Galgóczy Zoltán.