Új vízfűtő-berendezést kapott a volt Malév-uszoda

Írta:  2014.09.21.
A Vilmos Endre Sportcentrum uszodájának a vize minden évszakban egyforma hőmérsékletű a Budapest Airport Zrt. beruházásának köszönhetően.
A fűtést, a hideg- és melegvizet a Budapest Airport Zrt. (BA) szolgáltatja a Vilmos Endre Sportcentrumnak. A melegvíz-ellátás a téli hónapokban biztosított folyamatosan, ezt követően kikapcsolják a fűtést. Azonban a többi évszakban is előfordulhatnak olyan hideg napok, amikor szükség van az uszoda (volt Malév-uszoda) vizének felmelegítésére. Ezt szolgálják az új fűtőbetétek.

Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, hogy a berendezés közel kétmillió forintba került, amelyet teljes mértékben a BA finanszírozott. Ezekkel az elektromos fűtőegységekkel a téli időszakot követően is 27 Celsius fokon lehet tartani az uszoda vizének hőmérsékletét. Korábban erre nem volt lehetőség, mert egy sokkal kisebb kapacitású rendszer állt az uszoda rendelkezésére.

Lévai István Zoltán alpolgármester szerint a BA-val való együttműködés több közös beruházásban és programban is jól láthatóan megvalósult. A mostani beruházás pedig a sportolást is segíti.
– Az egyesületek és a profi sportolók mellett a lakosok is szép számmal látogatják a Vilmos Endre Sportcentrumot – hangsúlyozta az alpolgármester. – A mostani fejlesztés közvetve több száz ember szabadidős kikapcsolódását támogatja.
Az átadáson részt vett a Sportcentrum üzemeltetőjeként, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. titkársági osztályvezetője Müller Gyöngyi is.