Megszépült körforgalmak

Írta:  2014.08.18.
A kerület két meghatározó körforgalmát is felújították, megszépítették a közelmúltban a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai.
A kerület két meghatározó körforgalmát is felújították, megszépítették a közelmúltban a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai. A Méta utcai és az Alacskai úti forgalmi csomópont kertészeti gondozását a városüzemeltető cég önként vállalta át a Fővárosi Önkormányzattól.
Friss növények
– Tavaly év vége felé merült fel a Városgazda vezetőségében, hogy átvállalja a fővárostól az ezen a két nagy forgalmú helyen felmerülő feladatokat – tájékoztatott Farkas László, a műszaki és városüzemeltetési divízió közterületi kertészeti osztályának vezetője. – Fontos, hogy a kerületbe érkezők első benyomása minél jobb legyen, és ehhez a koncepcióhoz szinte kínálta magát a belépési pontnak tekinthető Méta utcai körfogalom felújítása.

Először az Alacska úti körforgalom környezetét tették rendbe a Városgazda munkatársai. A külső körben lévő területre egynyári virágokat ültettek, amelyeket azóta is folyamatosan locsolnak és ápolnak.
Teljes felújítás
A Méta utcai körforgalom rendbetétele nagyobb munkát igényelt, hogy a korábbinál esztétikusabb, rendezettebb látvány fogadja az arra járókat.
– Felszámoltuk a régi, selejtes növényállományt, és kitakarítottuk a körforgalmat, ami azt jelenti, hogy fellazítottuk, átforgattuk a felső talajréteget, kiforgattuk a beton- és kőtörmeléket. Összesen három tonna kőhulladékot szedtünk össze.


A területre ezt követően geotextiliából álló takarót helyeztek, majd erre fehér kőzúzalékot terítettek.
– Ezután ültettük el az egynyári és az évelő virágokat, majd a növényekből kialakítottuk a „Szívügyünk” emblémát – tette hozzá Farkas László.
A felújítás során a Városgazda szakemberei arra is ügyeltek, hogy olyan növények, virágok díszítsék a körforgalmat, amelyek nem egyszerre virágoznak, hogy minden évszakban élő, színes legyen a terület. A kerület szimbólumát, „A mi szívügyünk Pestszentlőrinc-Pestszentimre” emblémát évelő növényekből mintázták meg, amelyek növekedésével a logo egyre jobban látható lesz.