Ajándék füzetcsomag minden általános iskolásnak

Írta:  2014.08.01.
Ajándék füzetcsomaggal igyekszik megkönnyíteni az iskolakezdést a családok számára az önkormányzat.
Rossz hír a diákoknak – ezért ezt a cikket ők ne olvassák tovább –, hogy közeleg a nyárvége, a vakáció vége, az iskolaév kezdete. A szülőknek egyfelől öröm: megszűnik a „ki vigyázzon a gyerekre” gond, másfelől üröm (az örömben) a tanszerek, tankönyvek, füzetek megvásárlása, ami érezhető terhet ró minden évben a családi költségvetésekre. Ezen igyekszik könnyíteni az önkormányzat. Méghozzá ajándék füzetcsomagokkal.

Minden XVIII. kerületi általános iskolába járó diák az első tanítási napon megkapja az önkormányzat füzetcsomagját. Nem a tankönyvekkel együtt, mivel a könyvek átvétele nem azonos időben zajlik az összes oktatási intézményben.
–A csomagokban tíz füzet lesz, évfolyamonként, az igényeknek megfelelően más és más – ígéri dr. Holové Zsolt a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Iroda irodavezetője.
Tévedés elkerülése végett a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szakembereivel egyeztettek az önkormányzat munkatársai, így nem fordulhat elő, hogy egy elsős diák csomagjába szótárfüzet, míg egy nyolcadikoséba segédvonalas írásfüzet kerül.

Spórolni mindenki szeret

A kérdésre, mely szerint mennyit spórolhatnak így a családok nem könnyű összegszerűen válaszolni, mivel az egyes füzetek rendkívül eltérő áron kaphatók. Nyilván egy rosszabb minőségű, Made In China, tűzött négyzetrácsos, valamelyik üzletlánc áruházában megvéve jóval olcsóbb egy kézzel merített papírból, egyedi gyártással készült füzetnél.
Elárulhatjuk: az önkormányzat nem a leggyengébb minőségűek közül válogatott.

Egyedi füzetek

– Színes, egyedi borítós füzeteket gyártattunk, amiket nem kell külön borítóba csomagolni – avat be Holové Zsolt.
Mi is valójában a színes, egyedi borító? A kerületi rajzpályázatra benyújtott alkotások (zsírkréta, filctoll, színes ceruza) díszítik majd ezeket a különleges füzeteket. Talán annyit még: minden füzetfajta (négyzethálós, vonalas…) más lesz, így nem kell majd a matricát böngészni, ha nem akarja a 8500 tanuló összekeverni például környezetismeretet a matematikával.