Odaadó munkát végeznek a betegekért

Írta:  2014.07.22.
XVIII. kerületi önkormányzat vásárlási utalványt ajándékozott Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. valamennyi egészségügyi dolgozójának.
A kerületi egészségügyi szolgáltató az önkormányzat támogatásával évek óta szervez szűrőnapot, különböző megbetegedéseket állítva a középpontba.
Július első három hetében a 60 éven felülieket invitálta az önkormányzat szűrővizsgálatra, de ezúttal nem a szakrendelőben, hanem három kerületi piacon végeztek az egészségügyi szakemberek vércukor-, vérnyomás-, koleszterin- és testsúlymérést, valamint BMI-meghatározást.
A program eredményes volt, mert a három helyszínen 1500 időskorú kerületi lakos szűrővizsgálatát végezték el és akit kellett, további kivizsgálásra küldtek a szakrendelőbe. Ennek azért nagy a jelentősége, mert kiemelkedően fontos a betegségek időben történő felismerése, korai stádiumban történő gyógyítása, ami lényegesen javítja a gyógyulási esélyt.
Ughy Attila polgármester és Lévai István Zoltán alpolgármester július 21-én ellátogatott a Zsebők Zoltán Szakrendelőbe, hogy tájékoztassák a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. dolgozóit arról, hogy az önkormányzat 30 ezer forint értékű utalvánnyal ajándékozza meg őket, amelyet a magyar tulajdonú CBA-üzletekben vásárolhatnak le.
Dr. Maitz László, a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója üdvözlő szavait követően Ughy Attila a kerületi vezetés nevében megköszönte az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját. A polgármester humorosan ecsetelte, hogy a betegek, amikor belépnek a szakrendelőbe és meglátják a fehérköpenyeseket, valamint munkaeszközeiket, többek között az injekciós tűt, azonnal remegő, őziketekintetűvé válnak, de a szakemberek mindent megtesznek megnyugtatásukért és gyógyulásukért.
A polgármester megemlítette, hogy nem csak azok kapnak vásárlási utalványt, akik részt vettek a legutóbbi szűrőprogramon, hanem az egészségügyi szolgáltató valamennyi munkatársa, egyfelől azért, mert amíg egy részük a szűrővizsgálatokat végezte, addig a többiek helyt álltak a rendelőben, másrészt azon kívül is mindannyian odaadó munkát végeznek nap mint nap a betegekért.