A gyermekekért végzett munkáért

Írta:  2014.06.07.
A pedagógusnap alkalmából az önkormányzat június 6-án köszöntötte az oktatásügyben dolgozókat és a díszdiplomásokat a Rózsa Művelődési Házban.

A gyermekek, a tanulóifjúság nevelésében-oktatásában a kerületben legalább tíz éve elismerésre méltó munkát végző tanárokat, tanítókat, óvodapedagógusokat tüntetett ki a helyi önkormányzat a pedagógusnapon. Ezen a napon adták át A kerület óvónője, A kerület tanítója, A kerület tanára, valamint az arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomákat is. A díszdiplomákat azok a nyugdíjas pedagógusok kapták, akik éppen félszáz, hatvan, hatvanöt, illetve hetven esztendővel ezelőtt szerezték meg tanítói vagy tanári diplomájukat.

Az ünnepségen Ughy Attila polgármester és Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.  Ezt követően a polgármester az alpolgármesterrel együtt átadta a díjakat és az okleveleket.


Az eseményen megjelentek a kerület vezetői és díszpolgárai, az intézményvezetők, és a kollégák.
A pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepi műsorban Katona Eszter, a Darus iskola, Oberfrankuti István, a Kastélydombi iskola tanulója, Német Nemzetiségi Iskola kórusa, valamint Mészáros Adél és Vanya Róbert előadóművészek működtek közre.
Az ünnepségen Ughy Attila és Kucsák László nyújtotta át a kitüntetéseket és díszokleveleket.

A kitüntetettek

A kerület tanára: Barkócziné Vértesi Katalin (XVIII. kerületi Pedagógiai Szakszolgálat), Dufekné Dobia Gyöngyi (Kastélydombi iskola), Molnárné Bognár Mária (Német nemzetiségi iskola), Novákné Holti Zsuzsanna (Darus iskola)
A kerület tanítója: Bóka Sándorné (Kapocs iskola), Gáspár Attiláné (Csontváry iskola), Szeitlné Szabó Katalin (Kassa iskola)
A kerület óvodapedagógusa: Badár Györgyi (Kerekerdő óvoda), Kuruczné Szkiba Klára (Vándor óvoda), Podonyi Lászlóné (Pitypang óvoda)

A díszdiplomások

Aranydiplomát kapott: Bánóczi Györgyné (óvónő), Bolla Ferencné (tanító), Borbély Gáborné (óvónő), Deák Ferencné (tanár), Kurdi Gyuláné (tanító), Orosz Györgyné (tanító), Suhajda Oszkárné (tanár), Szerdahelyi Ágostonné (tanító)
Gyémántdiplomát kapott: Borszéky Károlyné (tanító), Dénes Istvánné (középiskolai tanár), Hagymási József (tanár), Hagymási Józsefné (óvónő), Hutter Anna (középiskolai tanár), Kaszper Józsefné (óvónő), Kovács Istvánné (tanító), Kreisz Rudolfné (tanító), Mezei Jánosné (óvónő), Molnár Jenőné (óvónő), Németh Sándorné (óvónő), Pál Sándorné (tanító), Suhajda Oszkárné (tanító), Tóth Nándor (középiskolai tanár)
Vasdiplomát kapott: Kazai Gergely (tanító), Mike József (tanító)
Rubindiplomát kapott: Csik Lászlóné (tanító), Szalay Éva (tanító)

Díszdiplomások

Az aranydiplomások 50 éve, gyémántdiplomások 60 éve, vasdiplomások 65 éve, rubindiplomások 70 éve szerezték meg a diplomájukat.