Rendhagyó, online fogadóórát tartott a XVIII. kerület polgármestere

Írta:  2014.05.15.
Rendhagyó, „online polgármesteri fogadóórát” tartott a XVIII. kerület polgármestere, Ughy Attila. A FaceBook-on lezajlott „azonnali kérdések – azonnali válaszok” másfélóráját több száz pestszentlőrinci-pestszentimrei követte nyomon; a témákat a kerületben történő több milliárd forintos fejlesztések mellett a „személyes ügyek” is jelentősen meghatározták.

Online polgármesteri fogadóórát tartott a FaceBook-on szerda este a XVIII. kerület polgármestere, Ughy Attila. A hét elején meghirdetett eseményre közel hatszázan voltak kíváncsiak. A kerületiektől több tucat kérdés érkezett az esemény másfél órája alatt; a beszélgetésekben egyaránt szó esett a kerület egészét és a kisebb lakóközösségeket érintő kérdésekről is.
– Nagyon szerencsések vagyunk, mert a XVIII. kerületben élőket az átlagosnál jobban foglalkoztatják a lakóhelyük problémái, és így sokkal könnyebb a kerületi közvetlen kapcsolatokra építő, előremutató városfejlesztési munkát végezni. Sokan személyesen is megkeresnek bennünket, de vannak, akiknek egy-egy fárasztó nap után erre már se idejük, se energiájuk nem jut. Ezért gondoltunk arra, hogy érdemes olyan platformot teremteni, ami a kerületi nappalikat összeköti a polgármesteri szobával. Nem csalódtam: rengeteg kérdés érkezett, és azt hiszem, sikerült még az eddigieknél is élőbb, közvetlenebb kapcsolatot teremteni a lakosokkal – fogalmazott a polgármester.
A szerdai fogadóóra csak az első volt a sorban; Ughy Attila hetente tart majd online beszélgetést a kerületiekkel. Kiemelendő, hogy a kommentelők félretéve a politikai meggyőződésből fakadó indulatokat, hétköznapi, gyakorlatias kérdéseket feszegetve beszélgettek a polgármesterrel.
– Én ebben biztos voltam. Szerintem egy város életének, egy kerület életminőségének a megítélése nemcsak politikai, sokkal inkább gyakorlati kérdés. A lakosok örömei és bánatai határozzák meg a mi tevékenységünket, és azok jelölik ki a tennivalókat is. Ez így van rendjén – mondta el a fogadóóra után a polgármester.
A kérdések zöme egyébként a kerületben harminc év után megvalósuló teljeskörű csatornázásról, az azt követő jelentős úthelyreállítási munkálatokról, a megörökölt tízmilliárd forintnyi adósság beteljesült rendezéséről, valamint a közlekedésfejlesztési lehetőségekről szólt.
A polgármester jelezte: a későbbiekben a kérdéseket előre is fel lehet tenni az oldalán, ahol naprakészen igyekszik első kézből hírt adni a kerületet érintő legfontosabb hírekről és eseményekről.

Ughy Attila FaceBook-oldala – Kövesse és kapja a híreket első kézből!
https://www.facebook.com/ughy.attila.polgarmester