Megújult az árkádsor a Lakatos-lakótelepen

Írta:  2014.04.30.
Befejeződött a Lakatos-lakótelepen lévő üzletsor árkádsorának felújítása. Ezzel együtt az Eötvös Loránd Általános Iskolával szemben lévő zöldterületet is rendbe tették a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai.
– Hasonlóképpen a Havanna-lakótelepen korábban felújított árkádsorhoz, a Lakatos-lakótelepen is gondot okozott a beázás – mondta Lepsényi Tibor, a Városgazda Zrt. műszaki és városüzemeltetési igazgatója. – Ezért kijavítottuk a szigetelést, pótoltuk a hiányzó lambériaborítást, és lefestettük az építményt. Mivel a havanna-lakótelepivel ellentétben az árkád tetőszerkezetét itt alulról lambéria zárja, az ilyen helyekre gyakran beköltöző galambokkal ezúttal nem volt probléma. Rendbe tettük az árkádsor és az ott lévő üzletek környezetét is. A zöldterületen megnyírtuk a sövényt, virágokat ültettünk, és felfrissítettük a gyepet.

A városüzemeltetési igazgató hozzátette, hogy az árkádsor felújításával nem szűntek meg a Lakatos-lakótelepen a Városgazdára váró feladatok, bár nagyobb munkálatokra csak néhány hét múlva lehet számítani, amikor megkezdődnek a Tér-Köz pályázat építkezései.
– Sok kisebb feladatunk azért addig is lesz. Többek között virágágyássá alakítjuk a régi, már nem használt kőszegélyű homokozókat, egyes padokat áthelyezünk, és a Pingvin játszótér esési területeit fenyőkéreggel töltjük fel. Ezenkívül, bár a kivitelezés nem a mi feladatunk lesz, ránk hárul például az Építő utca 3–5. alatt lévő bölcsőde és óvoda KEOP-pályázatos felújításának a műszaki ellenőrzése – sorolta a közeljövő teendőit Lepsényi Tibor.