Átalakult a BENU gyógyszertára

Írta:  2014.03.07.
Felavatták a BENU Hálózathoz tartozó Szent Anna Gyógyszertárat Budapest XVIII. kerületében, a Vándor Sándor utcában. A kerület nagy múltú gyógyszertára februártól megújulva, modern külsővel várja a lakosokat. A BENU Hálózathoz tartozó gyógyszertár megnyitójának napján egészségügyi tanácsadással és színes programokkal várta az érdeklődőket. Az avatóünnepségen beszédet mondott Ughy Attila polgármester.

Felavatták a BENU Hálózathoz tartozó Szent Anna Gyógyszertárat Budapest XVIII. kerületében, a Vándor Sándor utcában.


A patikát úgy alakították ki, hogy a vásárlók a széles kínálatból kedvükre válogathassanak a sor feltartása nélkül. A szabadpolcos elrendezésnek köszönhetően a betérők megnézhetik, kézbe vehetik a gyógyhatású készítményeket, a táplálék kiegészítőket, a szépség- és bőrápolási cikkeket, és összevethetik áraikat. Az egyes készítmények kategóriák szerint kerülnek a polcokra, aminek köszönhetően a kínálat könnyedén áttekinthető.



A BENU szakemberei a megnyitó alkalmából egészségvédő programokkal, valamint tanácsadással várták a látogatókat. A gyógyszerészek segítséget nyújtottak a dohányzásról való leszokásban, személyre szabott fogyókúra tanácsadással várták az érdeklődőket, valamint vitamin-, folyadék-, és ásványi anyag bevitellel kapcsolatos tippeket adtak a látogatóknak.

Ughy Attila polgármester beszédében kiemelte annak fontosságát, hogy a Szent Anna Gyógyszertárba betérőket a nagy szakértelem mellett mekkora odafigyeléssel, empátiával fogadják az ott dolgozók. Kitért a bizalom fontosságára akkor, amikor a kerület lakosai egészségük megőrzése érdekében tanácsot, útmutatást, illetve konkrét készítményeket kérnek a gyógyszerészektől.



„Patikáink modernizálását 2012-ben kezdtük el. A mai megnyitó eseménnyel adtuk át a 45. megújult BENU Gyógyszertárat Magyarországon. A korszerű és modern szemlélet mellett nagy hangsúlyt fektetünk a betegekkel való közvetlen kapcsolat kialakítására és a személyes hangvételre is. Modernizált patikáinkban, így ebben a megújult BENU Gyógyszertárban is olyan környezetet alakítottunk ki, amely segíti a betegekkel való kommunikációt, tanácsadást” – mondta dr. Zlinszky János, a hazai BENU Gyógyszertár Hálózatot összefogó PHARMANOVA ZRT. igazgatósági tagja.