Mindenkihez eljut a csatornázás

Írta:  2014.03.02.
Továbbra is jó ütemben, az építési terveknek megfelelően haladnak a csatornázási munkálatok Pestszentlőrincen és Pestszentimrén.
Továbbra is jó ütemben, az építési terveknek megfelelően haladnak a csatornázási munkálatok Pestszentlőrincen és Pestszentimrén. Szeptember óta több utcában is befejeződtek már a munkák. A kivitelezők ugyanakkor a lakosság türelmét kérik: mindenhova eljutnak, azokra a helyekre is, ahol most az ott élők számára úgy tűnik, hogy leállt a munka.

– Ez csak látszólagos, szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy tartjuk az ütemtervet – mondta Piukovics Antal, a SADE Magyarország Kft. felelős építésvezetője, akihez konkrét lakossági kérdés is érkezett a Kond utcai munkálatokkal kapcsolatban. – Az utca egy részében már elkészültünk, a fennmaradó szakaszt pedig március első hetében kezdjük kiépíteni.

Új területeken

Piukovics Antal tájékoztatása szerint a cég munkatársai továbbra is dolgoznak a Hangár utca, Felsőcsatári út, Álmos utca és Csévéző utca által határolt területen. Van, ahol már befejeződött, és van, ahol folyik az útburkolat helyreállítása. A fentieken kívül új helyszíneken is megkezdték, vagy rövidesen kezdik a csatornázást.
– A Bartók Béla utcában február utolsó hetében kezdtünk dolgozni, továbbá zajlanak a munkálatok a Gilice tér környékén többek között a Városház, a Mályinka, a Vasvári Pál és a Dobozi utcában – sorolta az építésvezető. – Jelenleg nyolc csapatunk dolgozik, de márciusban további munkásokkal bővül a létszám. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy minél előbb befejezzük a csatornázást. Jó ütemben haladunk, mindenkihez el fogunk jutni.

Várják a kérdéseket

Süle Csaba, a kerületben dolgozó másik kivitelező, a SADE-Penta konzorcium képviselője arról számolt be, hogy a kedvező téli időjárásnak köszönhetően megfelelően tudtak haladni az építéssel, nem volt szükség a vészforgatókönyvre.
– A Ráday Gedeon utcában a Gárdonyi Géza és a Bessenyei György utca közötti szakasz következik, illetve március elejétől az Igló utcában is csatornázunk. Folynak a munkálatok a Mikszáth Kálmán utcában és a József utca környékén, az úgynevezett 10-es vízgyűjtő területen is – mondta Süle Csaba.

Az önkormányzat és a kivitelező cégek képviselői továbbra is várják a lakosság visszajelzéseit a kerületben több évtizede várt beruházásról. A csatornázást érintő kérdésekkel – például a különböző utcákban a kivitelezés kezdési időpontjára vonatkozókkal – közvetlenül fordulhatnak a kivitelezőkhöz: a Penta Kft-hez tartozó utcákkal kapcsolatban Fucskó László építésvezetőhöz (06-30-221-3879) vagy Vitányi Attila művezetőhöz (06-30-418-9450), a SADE Magyarország Kft. munkaterületeivel kapcsolatban Piukovics Antalhoz (06-30-513-4926), valamint személyesen az önkormányzat ügyfélszolgálatához.