Eredményes partnerség a kamarával

Írta:  2014.01.22.
Többek között ezek a fogalmak jellemzik azt az együttműködést, amely immár több mint egy éve jött létre a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) XVIII. Kerületi Tagszervezete és Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata között. Az Együttműködési Megállapodást 2012. november 21-én írta alá a két fél. A szerződés új alapokra helyezte a két szervezet kapcsolatát, amelynek pozitív hatásai már az elmúlt évben mérhetők voltak.

Fontos hangsúlyozni, hogy az együttműködés elsősorban a helyi gazdaság és közösség erősítéséért jött létre. A megállapodás egyik kiemelt eleme, hogy új kamarai képviselők delegálására került sor az önkormányzat bizottságainak üléseire, biztosítva ezáltal – a javaslatok, véleményezések megfogalmazása és benyújtása útján – a vállalkozások összkamarai érdekeinek helyi szintű érvényre juttatását.

Erdődy Viktor, a BKIK XVIII. kerületi Tagcsoport elnöke azóta is sikeresnek tartja az együttműködést a kerületi önkormányzattal, illetve a Városgazda XVIII. Kerület Nonprofit Zrt-vel. A kerületi szolgáltató iroda rendszeresen értesül közbeszerzéshez nem kötődő kerületi munkákról, amelyeket ezt követően a BKIK kerületi munkatársa közvetít ki az adott tevékenységgel rendelkező vállalkozások felé.

A XVIII. kerületi Tagcsoport elsődleges célja a kerület vállalkozóinak összefogása, érdekeik érvényre juttatása, versenyképességük erősítése. Eltökélt szándéka a kerületi vállalkozások működésének segítése, az üzleti forgalom biztonságának és a piaci magatartás tisztességének fokozása, a rendelkezésre álló eszközeivel a „feketegazdaság” - különös tekintettel az illegális kereskedelmi-, valamint ipari tevékenységre – ellen való fellépés. Mindezek érdekében törekszik a kerületi önkormányzattal és annak intézményeivel, a társkamarákkal, a kerületi civil szervezetekkel, valamint további intézményekkel való szorosabb együttműködés kialakítására. Emellett segít és közreműködik üzleti találkozók, vállalkozói fórumok és egyéb, a napi vállalkozói tevékenység végzéséhez szükséges információt nyújtó rendezvények szervezésében.

A kerületi Szolgáltató Iroda alapszolgáltatásai:

  • Kötelező kamarai nyilvántartásba vétel intézése;
  • Önkéntes kamarai tagság létesítése;
  • Széchenyi-kártya hitelügyintézés;
  • Tájékoztatás az igénybe vehető kamarai szolgáltatások köréről, feltételeiről;
  • Segítség egyéni vállalkozói igazolvány kiváltásával kapcsolatban;
  • Tájékoztatás a kamara központi, illetve helyi szervezésű programjairól, rendezvényeiről.
     

Mit nyújt a kamara a regisztrációért cserébe?
A kamarai nyilvántartásba bejegyzett gazdálkodó szervezet részére köztelezően nyújtandó térítésmentes kamarai alapszolgáltatások a következők:

  • Tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, jogi, külgazdasági és innovációs, valamint hitelhez jutási kérdésekben;
  • Üzleti partnerkeresés;
  • Pályázatfigyelés.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a fent említett kötelezettség ellátására létrehozta a Gazdaságpolitikai és Szolgáltató Irodát, ahol munkatársaink segítenek a hozzájuk fordulóknak a pályázatokat érintő kérdésekben (az elérhetőségekkel kapcsolatban érdeklődjön a kerületi Szolgáltató Irodában).

Felhívás kerületi csatornahálózat bővítéssel kapcsolatban!
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az önkormányzattal karöltve igyekszik a kerületi csatornázással kapcsolatban a helyi vállalkozásoknak aktívan segíteni. A BKIK XVIII. kerületi Tagszervezete korábbi felhívására (melyben olyan kerületi vállalkozók jelentkezését várta, és jelenleg is várja, akiknek a tevékenységi köre a csatornaépítés, csatornaszerelés) több kivitelező vállalkozás (kerítésen belüli munkák elvégzésére) és 1 anyagbeszállító vállalkozás regisztrálta magát, hozzájárulva ezáltal elérhetőségi adatainak kiadásához:
Kivitelező cégek:

  • Bszt Mérnöki és Építőipari Kft.
  • Czeczon András Épületgépész és Építési Vállalkozó
  • Delta Épker Kft.
  • Fűt-Hűt 2003 Bt.
  • Máthé Tamás ev.
  • Szekerák Kft.
  • Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt.

Anyagbeszállító:

  •  Idomok Kft.

Amennyiben kerületi lakosként igénybe kívánja venni a fenti vállalkozások szolgáltatásait, úgy a BKIK kerületi Szolgáltató Irodájában érdeklődhet az elérhetőségekkel kapcsolatban.

Vállalkozók jelentkezzenek!
A korábban közzétett felhívás jelenleg is él, miszerint olyan csatornaépítő, csatornaszerelő kerületi vállalkozásokat keresünk, akik egy rövid regisztrációs lap kitöltésével hozzájárulnak ahhoz, hogy adatait a nálunk jelentkezők számára kiadjuk. Az adatszolgáltatás kizárólag önkéntes alapon történik. Amennyiben szeretné, hogy az irodánkban érdeklődőknek az Ön vállalkozását kiajánljuk, úgy kérjük, szíveskedjen a Szolgáltató Irodánkkal felvenni a kapcsolatot, az alább megadott elérhetőségek egyikén! A kerületi fejlesztések megvalósítását a helyi vállalkozások bevonásával kívánjuk elősegíteni. Számítunk Önre!
 

BKIK XVIII-XIX. kerületi Szolgáltató Iroda
Cím: 1185 Budapest, Üllői út 453.
Telefon: +36-1/290-2350
Mobil: +36-30/289-3029
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Munkatárs: Takács Imre

 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XVIII. kerületi Tagszervezete a megadott adatokat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. Tv. rendelkezéseit betartva kezeli.

 


A partnerség megpecsételése, Szatmáry Kristóf a BKIK elnöke és Ughy Attila polgármester