Példaértékű lakossági és önkormányzati összefogás a XVIII. kerületben

Írta:  2014.01.10.
A közösségekben rejlő erőt mutatja az a XVIII. kerületi sikertörténet, amelynek eredményeként egy hajléktalan férfi jutott fedélhez. Negyven kerületi lakos fogott össze a húsz éve utcán élő férfi megsegítéséért.

„A hajléktalan férfi hosszú időn keresztül különböző kisebb alkalmi munkák elvégzésével segítette a kerületi embereket, amire egy idő után felfigyeltek. Köszönetüket valami hasonló jóval szerették volna kifejezni”- mondta Dénes Mária kerületi lakos, aki aláírásgyűjtéssel, egyéb adminisztrációs ügyek intézésével állt a kezdeményezés élére és a közösséget összefogva képviselte az ügyet a XVIII. kerületi önkormányzatnál.
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc- Pestszentimre Önkormányzata nyitottan fogadta a kezdeményezést, hiszen korábban is volt rá példa, hogy bérlakásokat biztosított fedél nélküliek részére.
Csomó Tamás szociális ügyekért felelős alpolgármester személyesen bocsátotta Kóczián László használatára a kis hajlékot. Az alpolgármester példaértékűnek nevezte az összefogást, a kitartást és együttműködést, amivel a közösség támogatta és támogatja az idős férfit. Elmondta: „Az ilyen kezdeményezések azért fontosak, mert ezeknek az eseteknek a sikerét az emberek magukénak érzik. Együtt örülnek, nem pártolnak el az ügytől és a további céloktól. Úgy tűnik a XVIII. kerületben egyre fogékonyabbak, figyelmesebbek és összetartóbbak az emberek, helyi kis csoportok. Az Önkormányzat szívesen áll a jó ügyek mellé és lehetőségei szerint támogatja is. A jó lakóközösségekben óriási szociális potenciál rejlik. Ezek a közösségek lehetnek a megújulás és a szegénység elleni küzdelem motorjai.”


További információ:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.