Világátlag fölött a Karinthy IB-diplomásai

Írta:  Puskás Attila 2017.09.06.

Harminckilenc diák szerzett nemzetközi érettségi (International Baccalauretate) diplomát a Karinthy Frigyes Gimnáziumban.

Harminckilenc diák szerzett nemzetközi érettségi (International Baccalauretate) diplomát a Karinthy Frigyes Gimnáziumban. A hagyományokhoz hűen a bizonyítványokat a családtagok és az iskola diákjai előtt adták át a gimnázium aulájában a szeptember 1-jén tartott ünnepségen.

VAA 9054 copy

 

A sikeresen érettségizőket Kucsák László országgyűlési képviselő köszöntötte, aki elmondta, hogy jól érvényesül az iskolában a csapatmunka, mert nagyon jó a diákok és a tanárok közössége.

– A Karinthyban végző IB-s diákok világviszonylatban rendre kiemelkedő eredményeket érnek el. A 39 érettségiző közül hatan értek el 40 vagy a fölötti pontszámot, ami a nemzetközi program vezetése szerint is kimagasló teljesítmény – mondta Kucsák László.

A Karinthy gimnázium igazgatója, Hutai László elmondta, hogy harminc éve indult el a gimnáziumban a nemzetközi érettségi program bevezetését megalapozó két tannyelvű képzés, így idén érettségizett a 25. két tannyelvű évfolyam is.

VAA 9099 copy

 

– Magyarországon ma már néhány másik iskolában, leginkább magániskolákban, illetve egyházi intézményekben kínálnak nemzetközi érettségire felkészítő programot, de nem véletlen, hogy az IB itthoni „zászlós hajója” továbbra is a Karinthy Frigyes Gimnázium maradt. Iskolánk diáklétszámban, tantárgyi kínálatban és főként a világátlaghoz viszonyítható eredményekben a mezőny fölé emelkedik és mindent megteszünk, hogy vezető helyünket megőrizzük.

A bizonyítványosztás után a végzett diákok tiszteletére rendezett állófogadáson Galgóczy Zoltán alpolgármester mondott pohárköszöntőt.

A nemzetközi érettségire felkészítő kétéves programot 1992-ben indították be az intézményben. Hasonló képzés a világ 147 országában folyik, az elmúlt tanévben 3500 oktatási intézményben volt lehetőség az IB-diploma megszerzésére.
Az IB-diplomákat a világ számos felsőoktatási intézményében elfogadják. Az idén végzettek közül többen Nagy-Britanniában, Hollandiában és Franciaországban tanulnak tovább, de az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is volt olyan végzős, aki a diplomaosztó idején már Abu-Dzabiban kezdte meg felsőfokú tanulmányait.