Házi komposztálási program indul

Írta:  2013.09.01.
Az önkormányzat a helyi környezetvédelmi program célkitűzéseinek megfelelően, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. támogatásával, idén is elindítja a házi komposztálási programot.
Az önkormányzat a helyi környezetvédelmi program célkitűzéseinek megfelelően, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. támogatásával, idén is elindítja a házi komposztálási programot. A résztvevők a telek nagyságától függően 1darab 600 literes vagy 1 darab 900 literes műanyag komposztáló ládát kapnak ingyenesen.

A komposzt vagy humusz a növények számára pótolhatatlan tápanyagforrás. A komposztot mind a szoba- és balkonnövényekhez, mind a kerti növényekhez felhasználhatjuk.
A kertben és a háztartásban egyaránt számos komposztálható növényi maradvány keletkezik. Ilyen a levágott fű, az elszáradt növény, a földre pottyant gyümölcs, az ősszel nagy tömegben lehulló falevél vagy a konyhai zöldség-gyümölcs maradványok A komposztálást a keletkezés helyén a legcélszerűbb elvégezni.
A pályázatra azok a XVIII. kerületi lakosok jelentkezhetnek, akik vállalják, hogy a kiosztott edényeket öt évig rendeltetésszerűen használják és komposztálási naplót vezetnek, amelyet az önkormányzat környezetvédelmi csoportjának munkatársai ellenőriznek. A pályázókkal az önkormányzat használatbavételi megállapodást köt.
Pályázni szeptember 30-ig lehet az ügyfélszolgálati irodákon (1184 Üllői út 400., 1188 Ady Endre utca 100.) a környezetvédelmi csoport munkatársaitól beszerezhető pályázati adatlap benyújtásával. Az adatlapokat postai úton is várják a 1184 Budapest, Üllői út 400. Vagyongazdálkodási és Műszaki Iroda Környezetvédelmi Csoport címre.