A közös főzés öröme

Írta:  Puskás Attila 2016.10.28.

Buday Péter mesterszakács vezetésével tortillát, gyümölcsös házi joghurtot és sajtos, sós süteményt készítettek a gyerekek az Eurest Étteremüzemeltető Kft. kezdeményezésére megrendezett Mini Chef Klubban.

A Gloriett Sportiskolai Általános Iskola étkezőjében a házigazda intézmény mellett a Vörösmarty Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium, illetve a Darus utcai Általános Iskola alsó és felső tagozatosainak szakácsjelöltjei készítették el a sztárséf felügyeletével a finomságokat.
A klub célja, hogy a vidám sütés-főzés és falatozás során a gyerekek megismerkedjenek az ételek alapanyagaival, és az ételkészítés fortélyaival.

IMG 1701
- A főzés remek alkalom arra, hogy jó társaságban jól érezzük magunkat. A végén pedig, ha minden jól sikerül, akkor a közös étkezés öröme, a finom ízek jelentik a teljességet. Érdemes megnézni a gyerekeket főzés közben, mennyire lelkesen, odafigyelve készítik el az ételeket – foglalta össze röviden a program lényegét Buday Péter.
A chef klubba Galgóczy Zoltán alpolgármester is ellátogatott, és kíváncsian szemlélte a kis szakácsok tüsténkedését.

IMG 1705
- A jó ételeket mindenki szereti, és nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hogy közelebb vigyék az ételkészítés titkait a gyerekekhez. Ráadásul mindezt egy ismert és sokszor elismert séf, Buday Péter segítségével, ami külön élményt jelent a gyerekek számára. Nagyon remélem, hogy a klubnak lesz folytatása a kerületben és még több iskola kisdiákja ismerkedhet meg a konyhaművészet alapjaival.
A klubdélutánnak otthont adó Gloriett iskola igazgatója, Timotityné Sibalin Zora elmondta, hogy örült az Eurest felkérésének, és szívesen adott helyet a rendezvénynek.
- Öröm látni, hogy milyen sok gyereket érdekel a főzés, mert ez azt is jelenti, hogy otthon bevonják őket a szülők a konyhai teendőkbe, a gyerekek pedig biztosan szívesen segítenek, hiszen láthatóan élvezik az ételkészítést.