Eredményes volt az ellenőrzés

Írta:  2013.01.07.
Sikeres volt a lakossági panaszok hatására szervezett közlekedés-ellenőrző akció az egykori Kispesti Textilgyár melletti kertvárosi övezetben.
Sikeres volt a lakossági panaszok hatására szervezett közlekedés-ellenőrző akció az egykori Kispesti Textilgyár melletti kertvárosi övezetben. Tavasztól őszig fokozottan ellenőrizték a gépjárműveket a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság és a közterület-felügyelet munkatársai.
Kádár Tibor, a körzet fideszes önkormányzati képviselője (képünkön) elmondta, hogy az ellenőrzésekre azért volt szükség, mert túlságosan megnőtt a teherforgalom a kertvárosi utcában, és a nehézgépjárművek egyrészt zavarták, másrészt veszélyeztették az ott élőket.



– Többen is megkerestek tavaly, hogy az egyébként maximum 3,5 tonnás járművek számára engedélyezett behajtást rendszeresen megszegik a volt Kistext területére szállító teherautók, ráadásul gyorsan is mennek, nem veszik figyelembe az óránként 30 kilométeres sebességkorlátozást – mondta Kádár Tibor.
A szabályok betartása érdekében májusban indult egy négyhetes akció, amelynek folyamán első körben a tehergépkocsikat ellenőrizték. Ezek a járművek számos esetben nem rendelkeztek a 3,5 tonnás övezetre szóló behajtási engedéllyel. Az ellenőrzés később kiterjedt a személygépkocsikra és motorkerékpárokra is, amelyekkel szintén sokan papírok – forgalmi vagy jogosítvány – nélkül közlekedtek.
Az akció szeptember 1. és december 1. között folytatódott, és a Kádár Tiborhoz érkezett lakossági és hatósági jelzések szerint is sikeres volt. A szabálysértők több százezer forintja bánta a renitenskedést.
– Ritkább lett a teherforgalom az érintett utcákban, a teherautók üzemeltetői most már kiváltják a behajtási engedélyt – mondta a képviselő. – Kevesebb a gyorshajtás, sőt a gyakori rendőri jelenlét miatt a közbiztonság is javult ebben az időszakban. A különböző nagyobb cégek kisteherautói inkább Kispestről közelítik meg a telephelyet, kikerülve a lőrinci kertvárosi részt.

A tervek szerint a rendőrség és az önkormányzat jövőre folytatja az akciót, további rendszeres ellenőrzések várhatók a Fonal utca, Lenkei utca, József utca és Fáy utca környékén.