Elkezdődött a PIK átépítése

Írta:  2012.11.12.
Felgyorsul az imrei városközpontot megújító fejlesztéssorozat, néhány beruházás már be is fejeződött.
Lezárult a PIK átalakítására kiírt nyílt közbeszerzési pályázat, s a nyertes céggel, a Bau-Vertikál Építőipari Kft-vel október 19-én alá is írta a szerződést az önkormányzat.


– A kivitelező cég novemberben kezdi el a nettó 250 millió forint nagyságrendű átalakítást, és 2013. szeptember 19-ig kell befejeznie a munkákat, amelyek révén egy teljesen megújult, kibővült közösségi ház fogadhatja majd a városrész lakóit – tájékoztatott Wágner Tamás, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. projektmenedzsere.

OTP-fiók és buszmegálló

A szerződés aláírását követően a városközpontban több fontos változás történik, amelyek a pestszentimrei közlekedést és a helyi szolgáltatásokat is érintik.
Kövesse a fejlesztést!

Minderről és a fejlesztés további lépéseiről nemcsak a Városképben, hanem a bp18.hu és a pestszentimre.hu honlapon is folyamatosan tájékozódhat a lakosság.
 

– A kivitelezővel most tudjuk majd tisztázni az olyan, a lakosság számára kiemelten fontos kérdéseket, mint az OTP-fiók költöztetése vagy a buszmegálló áthelyezése – folytatta Wágner Tamás. – A BKV-val még folynak az egyeztetések, az OTP-vel pedig úgy állapodott meg az önkormányzat, hogy a Vasút utcai épületben található bankfiók a közösségi ház felújításának idejére a Kisfaludy utca 68/b alatt lévő Imre-Pont egyik helyiségébe költözik.

Tartják a határidőket

A projektmenedzsertől megtudtuk, hogy a nyáron elindult fejlesztéssorozat a közeljövőben látványosabb szakaszába lép. Nem csupán a PIK-nél zajlanak majd a munkák, hanem több helyszínen egyszerre, ugyanis további közbeszerzési eljárások zárulhatnak le a következő hónapokban.
– A parkolási gondok és a gyalogosközlekedés problémáinak enyhítését célzó Nemes utcai közlekedésfejlesztési beruházás (Nemes u. 1–60.), az Imre Ház átalakítása, felújítása (Nemes u. 14.) és az utóbbi épület szomszédságában található Hősök tere felújítása kapcsán folyamatban vannak a közbeszerzési eljárások. A kivitelezők kiválasztása mindhárom projektnél még az idén megtörténik, és a nyertes kivitelező az időjárás függvényében kezdheti el a munkákat. Valamennyi feladat befejezhető a megadott határidőre.

Partnerfejlesztések

Az önkormányzat beruházásai mellett folyamatosan zajlanak a projektben konzorciumi partnerként részt vevő szereplők fejlesztései is. Ezek közül a római katolikus templom tetőszerkezetének elbontása és újjáépítése (Nemes u. 17.) és a baptista imaház épületrészének homlokzati felújítása (Nemes u. 28.) a közelmúltban már el is készült. A katolikus templom melletti telken megvalósuló új szolgáltatóház építése (Nemes u. 15.) a kivitelező JAG MK 3. Kft-tól kapott információk szerint november elején kezdődik meg.