Jönnek az öttusázók

Írta:  2012.10.11.
Balogh Gábor kétszeres világbajnok öttusázó és Marosi Ádám világbajnok, olimpiai bronzérmes öttusázó lesz pénteken Lévai István Zoltán vendége.
Sokféle programnak adott már helyet a Polgárok Háza, de sportolók eddig ritkán voltak ott főszereplők. Mostantól ez is másképp lesz: október 12-től másfél-kéthavi rendszerességgel olyan talk-show sorozat kezdődik, amelyben a hazai sportélet nagyjaival beszélget Lévai István Zoltán sportügyekért is felelős alpolgármester.

Ughy Attila és Lévai István Zoltán köszönti a Londonból hazatérő Marosi Ádámot

− A kerületben kiemelten fontos a sportélet szervezése. Szerencsére Lőrinc és Imre is jó adottságokkal rendelkezik, van hely újabb sportpályák, sporttelepek létesítésére: folyamatban is van néhány ilyen projekt. Az önkormányzat gondot fordít arra is, hogy arra serkentse a lakosokat, használják minél többet a sportlétesítményeket. A Sportízelítőnek például ez a legfontosabb célja – mondta el Lévai István Zoltán. – Arra gondoltunk, hogy érdemes lehet egy olyan rendezvénysorozat is, amelyben beszélgetünk a sportról. Úgy vélem, nem csak a sport, a sportágak érdekesek, hanem maguk a sportolók is.
A beszélgetések vezetését maga Lévai István Zoltán vállalta, aki maga is szenvedélyes sportrajongó, a magyar sportélet és sporttörténet alapos ismerője. A kezdeményezés sem gyökerek nélküli, hiszen korábban szerveztek már a kerületben olyan nagy érdeklődést vonzó beszélgetést, amelynek Grosics Gyula vagy Mészöly Kálmán volt a vendége.
− Ne, kell sokat tűnődni, ha egy ilyen sorozat tematikáját szeretné összeállítani az ember. A magyar olimpikonok londoni sikerei tálcán kínálják a témákat. Szeretnék minél többet vendégül látni közülük. És persze más sikeres sportolókat, edzőket is – mondta el az alpolgármester.
 
Az első est vendége Balogh Gbor kétszeres világbajnok öttusázó és Marosi Ádám világbajnok, olimpiai bronzérmes öttusázó. A program október 12-én 18 órakor kezdődik a Polgárok Házában.