Az utca művészete az Üllői úton

Írta:  2012.04.18.
A XVIII. kerületben is elindult az ÜllőiStreetArt program, amelynek első megvalósult elemét április 19-én, csütörtökön 13 órakor mutatják be a Piros iskola (Üllői út 380-382.) előtti villamosmegállóban.
Pestszentlőrinc–Pestszentimre Önkormányzata régóta foglalkozik az Üllői út innovatív és kreatív megújításával. Az elmúlt két évben az önkormányzat munkatársai több fórumon is keresték a választ arra, hogy miként lehet megtörni a főváros leghosszabb főútja kerületet átszelő szakaszának egyhangúságát.
Úgy tűnik, hogy a street art (vagy public art), azaz az utcai vagy köztéri művészet eszköze lehet az egyik megoldás. Az irányzat lényege, hogy a kreatívan gondolkodó alkotók is beleszólhassanak egy város, vagy akár csak egy utca arculatának kialakításába. Egy jól elhelyezett, kellőképpen átgondolt modern művészeti alkotás segíthet a nagyvárosok szürkeségének feloldásában, emberközelivé tételében.
A XVIII. kerületben ezért is jött létre az ÜllőiStreetArt program, amelynek első megvalósult elemét április 19-én, csütörtökön 13 órakor mutatják be a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola, közkeletű nevén a Piros iskola (Budapest XVIII. kerület, Üllői út 380-382.) előtti villamosmegállóban.