Mozgással a fejlõdésért!

Írta:  2015.10.19.
Nyílt nappal kezdte a tanévet október 17-án a Nyúlcipõ alapítvány. Legyen szó figyelemzavarról vagy tanulási problémáról, a konduktív mozgásszervi terápia megoldás lehet!


A Nyúlcipõ Konduktív Közhasznú Alapítvány 2007-ben alakult meg a Belina család és pár barátjuk segítségével a
megkésett beszéd- és mozgásfejlõdésû, hiperaktív, autista, figyelemzavaros, diszlexiás és diszgráfiás gyerekek fejlesztésére. Belina Katalin, az alapítvány vezetõje egy hosszabb külföldi munkáról hazatérve szembesült azzal, hogy a Dél-Pesti régióban még mindig nincs semmiféle mozgásterápiás lehetõség. Ekkor vette fel a kapcsolatot a kerületi védõnõkkel, orvosokkal, óvodákkal, illetve az önkormányzattal, ami azóta is folyamatosan támogatja az alapítvány tevékenységét.

 

Az intézmény foglalkozásain a Petõ András orvos nemzetközileg is elismert módszerét a konduktív pedagógiát, valamint szenzoros integrációs és alapozó terápiát, gyógytornát, logopédiát és a kineziológia módszerét alkalmazzák. Emellett tartanak játékos babatornát, illetve felnõtteknek állapotjavító és -megõrzõ tornát is. Szakembereik – konduktorok, gyógypedagógusok, gyógytornászok, óvodapedagógusok, logopédusok folyamatosan képzik magukat, bõvítik tudásukat, hogy a résztvevõknek minél magasabb színvonalon tudjanak segíteni.
Tanévkezdõ nyílt napjuk célja az volt, hogy újra felhívják a lakosok figyelmét mûködésükre, hiszen a szeptemberi iskolakezdés számos nem várt nehézséget figyelemzavar, tanulási és magatartási probléma hozhatott. Ezek hátterében sokszor az idegrendszeri éretlenség áll, amit könnyen lehet orvosolni egy-egy mozgásterápiával. A problémák fajtájától és súlyosságától függõen, személyes felmérést követõen, egyénileg vagy csoportosan foglalkoznak a résztvevõkkel.