Ebtelep díjak közzététele

Írta:  2011.01.05.

Budapest Főváros Közgyűlése 2622/2010.(12.15.) sz. határozata a Fővárosi Közgyűlés úgy dönt, hogy a Fővárosi Közterület-felügyelet Szervezeti és Működési Szabályzata 6. számú - a Fővárosi Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telep működésének részletes szabályait tartalmazó - mellékletének függelékében meghatározott díjakat 2011. évre a következők szerint állapítja meg:
 
- A Telepre beszállított (befogott) eb igazolt gazdája által történő elvitele esetén a 2.500 Ft/állat szolgáltatási díjon felül bruttó 700 Ft/nap tartási díj fizetendő. A díj tartalmazza az életkornak megfelelő védőoltás, a belső élősködők elleni féregtelenítés, a mikrochip behelyezés és az oltási igazolvány kiadásának költségeit is.
 
- Az új gazdához juttatott eb után fizetendő díj bruttó 5.000 Ft/állat, amely tartalmazza az életkornak megfelelő védőoltás, a belső élősködők elleni féregtelenítés, a mikrochip behelyezés és az oltási igazolvány kiadásának költségeit is.
 
- A bejegyzett állatvédő szervezetek által örökbefogadott állatok után fizetendő díj bruttó 2.500 Ft/állat.
 
- A Felügyelettel a sérült, beteg állatok kezeltetésére együttműködési megállapodást kötött állatvédő szervezetek mentesülnek a díjfizetési kötelezettség alól.
 
- Az új gazdához juttatott macska után fizetendő díj bruttó 500 Ft/állat, amely tartalmazza a belső élősködők elleni féregtelenítés költségét is.
 
- A veszettségre irányuló hatósági megfigyelés esetén a tulajdonos által visszavett állat után a megfigyelési időtartamra fizetendő tartási díj bruttó 700 Ft/nap, valamint a kötelező mikrochippel történő ellátás díja 2.500 Ft/állat.
 
- A tulajdonos kérésére a gyógyíthatatlanul beteg, öreg állat Telepen történő túlaltatásának és ártalmatlanításának díja macska esetén bruttó 4.000 Ft/állat, eb esetén bruttó 8.000 Ft/állat.
 
- A továbbtartani nem szándékozott kisállatnak a tulajdonos lakásán történő túlaltatása, valamint a tetem elszállításának és ártalmatlanná tételének díja bruttó 12.000 Ft/állat.
 
- A Telepen átvett kisállat tetemek megsemmisítési díja bruttó 140 Ft/kg.