Fokozott elővigyázatosságot és türelmet kérünk a környék lakóitól!

Írta:  2012.03.14.
A 2004-ben megkezdett, majd rövid idő múltán félbe-hagyott szilárd burkolatú útpálya megépítésével az Önkormányzat régóta halogatott feladatának tesz eleget.
Az útpálya mára olyan állapotba került, hogy azon közlekedni komoly megpróbáltatás járműnek, embernek egyaránt.
A Halomi úttól a Kétújfalu utcáig futó utcában 400 fm hosszon épül 8 m szélességű aszfalt útpálya, kétoldalt beton szegéllyel. Forgalomcsillapítók beépítésével az utca a 30-as övezet része lesz. Központi csapadékvíz csatorna hiányában jelentős számú szikkasztókút beterveztetésével kellett megoldani az előkészítés során az útpálya csapadékvizeinek kezelését.
A kivitelezés a szikkasztó kutak építésével kezdődik, ami az út két szegélye mentén pontszerűen fog építési munkaként megjelenni. Ezt követően az útpálya építését két ütemre bontottuk. Először az úttengelytől jobbra, majd azt követően a balra eső fele fog elkészülni. Így próbáljuk megoldani azt, hogy az építkezés alatt az út egyik felén folyamatosan biztosítva legyen a haladás, illetve részlegesen a parkolás.
 
Kérjük a kedves szülőket, hogy az elkövetkező időszakban fokozottan óvják gyermekeiket, hiszen az útépítés idején mégiscsak egy "ÉPÍTÉSI TERÜLET" közvetlen szomszédságában fogják élni mindennapjaikat.