Tájékoztató az Erzsébet-utalvány felhasználásáról

Írta:  2012.12.01.
Az Erzsébet-programról szóló törvény értelmében az Erzsébet-utalvány a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott fogyasztásra készétel, valamint szociális célból a jogszabályban meghatározott termék vagy szolgáltatás vásárlására felhasználható utalvány.

Az Országgyűlés elfogadta "A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény" módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely szerint a települési önkormányzat jegyzője annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága fennáll, 5800 forint értékben természetbeni támogatást nyújt fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában. A kiegészítő típusú szociális ellátás célja elsősorban az, hogy jellemzően az iskolakezdéshez, és a gyermekneveléssel összefüggő egyéb kiadásokhoz nyújtson segítséget.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt évente két alkalommal, augusztus és november hónapban kapják az érintettek. Az utalvány felhasználhatósága nem korlátozódik a tanévkezdés időpontjára, hanem egész évben lehetőség van arra, hogy a gyermekvédelmi támogatásként kapott Erzsébet-utalványt felhasználják.

Az Erzsébet-utalvány elfogadóhelyeinek listája elérhető a www.erzsebetutalvany.hu honlapon, a Felhasználók részére - Elfogadóhely-keresőn keresztül.