Változás a vasútközlekedésben

Írta:  2012.12.13.
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Inárcs-Kakucs és Gyál állomások átépítésével a 2012/2013. évi menetrendi időszakra lehetőség nyílt egy kedvezőbb és több eljutási lehetőséget kínáló menetrendi szerkezet kialakítására Budapest-Nyugati és Lajosmizse között, aminek köszönhetően a vasútvonalon fekvő települések lakói a jelenleginél kedvezőbb kiszolgálásban részesülnek.

A 2012. december 9-én bevezetésre került menetrend alapján a vonatok Budapest-Nyugati és Lajosmizse között egész nap, óránként fognak közlekedni, emellett munkanapokon, a reggeli órákban három új járat is segíti a fővárosba való eljutást. Két vonat munkanapokon Ócsa-Budapest-Nyugati között, a harmadik vonat tanítási időszakban Táborfalva-Kőbánya-Kispest viszonylatban közlekedik.

Az új menetrendi szerkezet várhatóan átrendezi a jelenlegi utazási szokásokat, ezért a menetrend életbe lépését követően folyamatosan, fokozott figyelemmel kísérjük a vonatokon az utasforgalom alakulását.

Az óránként Lajosmizse-Budapest közlekedő személyvonatok a jelenlegihez hasonló szerelvény összeállításban fognak közlekedni, míg - a járműkapacitásunk korlátai miatt - a reggeli sűrítő járatokra egy-egy Siemens Desiro motorvonat biztosítására van lehetőségünk.

Bízunk abban, hogy elképzeléseink megfelelnek a vasútvonalon fekvő településeken lakók igényeinek, a reggeli, gyakoribb vonatközlekedés pedig enyhíti az időnként tapasztalható zsúfoltságot. 

Letölthető menetrendek:
 

letöltés Menetrend I.

letöltés Menetrend II.

letöltés Menetrend III.

letöltés Menetrend IV.

letöltés Menetrend V.