Ebösszeírás

Írta:  2013.02.14.
Tisztelt Ebtartó!

Budapest XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban előírt adattartalommal. A települési (kerületi) önkormányzat köteles az ebösszeírás nyomán az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi, elektronikus nyilvántartást vezetni.


Az eb tulajdonosa, illetve az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az ebösszeíró adatlapon feltüntetett adatokat a települési (kerületi) önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az állampolgárokat ebtartással kapcsolatos adataik tekintetében nyilatkozattételi kötelezettség terheli, így akik nem tesznek eleget ezen kötelezettségüknek, állatvédelmi bírsággal sújthatók a hivatkozott törvény 43. § (1) bekezdése alapján. A bírságot egy éven belül az állatvédelmi hatóság szabja ki a 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak szerint.

Tájékoztatásul jelezzük, hogy Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc - Pestszentimre Önkormányzata nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás ("ebadó") bevezetését.

Az ebösszeíró adatlap további példányai átvehetők a Polgármesteri Hivatalban, valamint letölthetők a www.bp18.hu honlapról.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként egy példányban kell kitölteni, majd a Polgármesteri Hivatal részére az alábbi módok valamelyike útján eljuttatni:

- levélben, postai úton (1184 Budapest, Üllői út 400.),
- a Polgármesteri Hivatal portáján található gyűjtőládába helyezve,
- illetve az adatlap leadható a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán is, ügyfélfogadási időben (1184 Budapest, Üllői út 400., vagy 1184 Budapest, Városház u. 16., illetve 1188 Budapest, Ady E. u. 100.).

Az ebösszeíró adatlapok leadási, illetve postára adási határideje: 2013. május 31.

Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, illetve ebtulajdonosokat, hogy 2013. január 1. napjától négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosnál megjelöltetni. Az eb mikrochippel történő ellátásának díja magában foglalja a mikrochip árát, a beültetés díját, valamint az állatorvosi adatbázisba történő regisztráció díját is.

Nyomtatvány
letöltés