NAV - Ügyintézés sorban állás nélkül

Írta:  2013.04.19.
Tavaly közel 783 ezer ügyfél intézte adóügyeit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi és Pest megyei ügyfélszolgálatain. A sorban állás elkerülése érdekében célszerű előre időpontot foglalni.

Ügyintézési időpont előjegyzésére a leggyakrabban intézett ügyek esetében van lehetőség. Bárki foglalhat időpontot, ha adókártyát, adóigazolást szeretne igényelni, illetőségigazolásra vagy jövedelemigazolásra van szüksége, ügyfélkaput nyitna, esetleg egészségügyi szolgáltatási járulékkal kapcsolatban járna el. Fontos, hogy a lehetőséggel nemcsak az ügyfél, de meghatalmazottja is élhet.

Az időpontfoglalás legfeljebb két hétre előre, és legkorábban az előjegyzést követő második napra lehetséges. Az erre szolgáló internetes felület a NAV központi honlapján (www.nav.gov.hu) a "Szolgáltatások" menüpont alatt, valamint az "Ügyfélszolgálatok", rovatban is elérhető.

A Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság bízik abban, hogy az idén minél többen élnek ezzel a lehetőséggel, így a szolgáltatás elősegíti a gyorsabb és komfortosabb ügyintézést.

 
Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága