"Ültess fát kerületünknek" pályázat

Írta:  2013.09.06.
 Felhívás

"Ültess fát kerületünknek"


pályázatra

 

 

A pályázat célja: A Helyi Környezetvédelmi Program, és a Zöldfelület Gazdálkodási Koncepció alapján szeretnénk kerületünket, környezetünket szebbé, tisztábbá tenni.

A környezeti nevelés és szemléletformálás az egységes fasorok kialakítása érdekében fontos a közterületek fásítása, figyelembe véve a már meg lévő fákat.

 

A pályázatban résztvevők köre: A pályázaton részt vehetnek kerületünk lakosai.

 

Pályázat lebonyolításának módja:

A pályázat benyújtásához adatlap 2013. szeptember 9-től vehető át ügyfélfogadási időben az Ügyfélszolgálati Irodákban, illetve a Környezetvédelmi Csoport munkatársainál.

A pályázóktól a mellékelt adatlap kitöltését kérjük.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás kérhető a 296-1423-as telefonszámon.
 

 

A pályázatokat  2013. október 4-én  12.00. óráig kérjük benyújtani.

Pályázatot nyújthat be az, akinek az ingatlana előtt nincs, vagy kevés a fa.

Az igénylőnek vállalnia kell, hogy a kiadott facsemetét az igénylésben megjelölt közterületen szakszerűen ápolja. Annak esetleges eltűnéséről, károsodásáról haladéktalanul értesíti a Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási és Műszaki Irodájának Környezetvédelmi Csoportját.

Az akcióban csak lombhullató díszfára lehet pályázni. A kiültetésre kerülő fafajok meghatározásánál figyelembe kell venni az utca szélességét, a meglévő közművezetéket, a telepítésre kerülő fák lombkorona méretét, magasságát, illetve a 346/2008. (XII. 30.) Korm. rendelet 1.§ (3) bekezdését, amely szerint " A közutak melletti fasor fahiányainak pótlása csak az adott fasor vonalába történő telepítéssel, a fasorra jellemző faj, fajta felhasználásával történhet, amennyiben annak környezeti feltételei adottak. "

 

A fák szakszerű elültetését  az Önkormányzat biztosítja, de  a fák fenntartását az igénylőnek kell biztosítani.

A Vagyongazdálkodási és Műszaki Iroda Környezetvédelmi Csoportja a nyertes pályázókat írásban értesíti.

A megadott határidőn túl beadott pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

 

A pályázatok elbírálásának módja: A pályázatok elbírálását a Vagyongazdálkodási és Műszaki Iroda Környezetvédelmi Csoportja  végzi.

 

A bírálat módszere: Az egységes fasorok kialakítása érdekében az Önkormányzat fenntartja a jogot, hogy minden utcaszakaszra a benyújtott pályázatok alapján egyetlen fafaj (fasor) telepítését

 

támogatja. A pályázat elbírálásánál előnyben részesítjük a teljes utcaszakaszra illetve lakótelepek esetében a háztömb előtti teljes területre benyújtott pályázatokat.

 

Bízunk abban, hogy felhívásunkra sok pályázat érkezik!

 

Budapest, 2013. augusztus 30.

 

 

 

   dr. Lévai István Zoltán

       alpolgármester