Ügyfélértesítés a Budapest XVIII. kerület Alacskai út 26. szám alatti ingatlan építési ügyében

Írta:  2013.11.20.
Értesítés eljárás megindulásáról a Budapest XVIII. kerület Alacskai út 26. szám 156010 hrsz. alatti ingatlan építési ügyében

HIRDETMÉNY

A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. Törvény (Ket) 29. § (3) bekezdése, valamint az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012 (XI.08.) Kormányrendelet (továbbiakban: Kormányrendelet) 10.§ alapján a Budapest XVIII. kerület Alacskai út, 156009 hrsz., a Budapest XVIII. kerület Alacskai út, 156012 hrsz. és a Budapest XVIII. kerület Kerékkötő út 5. szám, 156008/1 hrsz. alatti ingatlanok tulajdonosait - mint érintett ügyfelet az alábbiak szerint - értesítem arról, hogy Sánta Imre kérelmére építésügyi hatós ági engedélyezési eljárás indult a tárgyi ingatlanon tervezett új 5 db kétlakásos lakóépület építése ügyében.

Az ügy iktatási száma: 23/49176/2013
ÉTDR ügyazonosító: 201300097909
Az eljárás megindításának napja (az ÉTDR-be való érkezést követő első munkanap): 2013. november 15.
Az adott ügyfajtára irányadó ügyintézési határidő: 15 nap
Az ügyintéző neve: Horváth Ildikó
Az ügyintéző hivatali elérhetősége: 1184 Budapest, Üllői út 400. fszt. 402/b. szoba, tel.: 296-14-28

Az ügyintézési határidőbe nem számító időtartamok:
- a hatáskori vagy illetékességi vita egyeztetésének, valamint az eljáró hatóság kijelölésének időtartama,
- a jogsegélyeljárás időtartama, továbbá a nyilvános, vagy olyan adatnak, amelyet valamely hatóság, bíróság vagy a Magyar Országos Közjegyzői Kamara jogszabállyal rendszeresített nyilvántartásának tartalmaznia kell, a nyilvántartásból történő beszerzéséhez szükséges idő,
- a hiánypótlásra, illetve a tényállás tisztázásához szükséges adatok közlésére irányuló felhívástól az annak teljesítéséig terjedő idő,
- a szakhatósági eljárásának időtartama,
- az eljárás felfüggesztésének időtartama,
- a bizonyítékok ismertetésének időtartama,
- a hatóság működését legalább egy teljes napra ellehetetlenítő üzemzavar vagy más elháríthatatlan esemény időtartama,
- a kérelem, a döntés és egyéb irat fordításához szükséges idő,
- a szakértői vélemény elkészítésének időtartama,
- a hatósági megkeresés vagy a döntés postára adásának napjától annak kézbesítéséig terjedő időtartam, valamint a hirdetményi, továbbá a kézbesítési meghatalmazott és kézbesítési ügygondnok útján történő közlés időtartama.

Tájékoztatom, hogy az eljárásban több mint ötven ügyfél érintett, ezért -a Kormányrendelet 10. § (4) e) pontja alapján- az építésügyi hatóság hirdetményi úton tart kapcsolatot.

Tájékoztatom továbbá,
hogy az ügyfélnek lehetősége van választani, hogy papír alapon vagy elektronikus úton kíván kapcsolatot tartani az építésügyi hatósággal. Amennyiben a kapcsolattartás módjáról 8 napon belül nem nyilatkozik, az eljárással kapcsolatos érdemi döntésről az ÉTDR általános tájékoztatási felületén keresztül értesül. A rövid ügyintézési határidőre tekintettel az eljárásban részvételi szándékát mielőbb jelentse be.

Tájékoztatom, hogy az eljárás során nyilatkozatot tehet, vagy a nyilatkozattételt megtagadhatja. Amennyiben az ügyfél az elsőfokú eljárás során nyilatkozatot nem tesz, vagy kérelmet nem nyújt be, ügyféli jogállását nem gyakorolhatja. (Fellebbezést nem nyújthat be.)
Az eljárás bármely szakaszában - előre egyeztetett időpontban - betekinthet az eljárás során keletkezett iratba, az irodán, ügyfélfogadási időben (Hétfő 13.30 - 18.00, Szerda: 8.00 - 16.30) személyesen, illetve szabályos meghatalmazással rendelkező képviselője útján, vagy az ÉTDR rendszeren keresztül.

Az ÉTDR rendszeren keresztül az alábbi módon tekinthet be az eljárás irataiba:
Ügyfélkapus azonosítás
Az ÉTDR ügyfélkapu alapú azonosításhoz rendelkeznünk kell ügyfélkapu regisztrációval (bővebb információért ld. https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu címen). Az ügyfélkapu alapú belépést választva az ÉTDR átirányít az ügyfélkapu belépési oldalára, ahol meg kell adnunk a felhasználónevünket és jelszavunkat. Sikertelen ügyfélkapu bejelentkezés esetén nem lehetséges a belépés az ÉTDR-be sem. Az ÉTDR rendszerben történő sikeres regisztráció után, az ÉTDR azonosító megadásával a Tárhely gazdája, vagy az építésügyi hatóság tud betekintési jogot adni az eljárás irataihoz.

Egyedi kód alapú azonosítás

Az ÉTDR egyedi kód alapú, azaz meghatalmazás alapú használatához a felhasználónak előzetesen rendelkeznie kell azzal az egyedi kóddal, melyet a tárhely gazdájától vagy az eljáró hatóságtól kaphat. A felhasználónak bejelentkezéskor meg kell adnia a kapott kódot.
Az iratbetekintés során hitelesített másolatot, kivonatot kérhet. A másolat illetéke oldalanként 100 Ft.

Nem lehet betekinteni:

a döntés tervezetébe,
az olyan iratba, amelyből következtetés vonható le annak a személynek a kilétére, akire vonatkozóan a hatóság a természetes személyazonosító adatok és a lakcím zárt kezelését rendelte el, felhasználói vagy megismerési engedély hiányában a minősített adatot tartalmazó iratba, az egyéb védett adatot tartalmazó iratba, ha azt az érintett adat védelmét szabályozó törvény kizárja, vagy ha a védett adat megismerésének hiánya nem akadályozza az iratbetekintésre jogosult személyt törvényben biztosított jogai gyakorlásában.

Az értesítés tartamát a Ket. 29 § (5) bekezdése és a 33. § (3) bekezdése, valamint a Kormányrendelet 10.§ alapján határoztam meg. Az elektronikus kapcsolattartás lehetőségéről az épített környezet alakításáról és védelméről szóló LXXVIII. Tv. (Étv.) 53/A. § (1), a Ket. 28/A.§, valamint a Kormányrendelet 2.§ alapján tájékoztattam. Az iratokba való betekintésről a Ket. 68 § (1) bekezdése, a 69. § (1) és (5) bekezdése, míg a nyilatkozattétel lehetőségéről a Ket. 51 § (1) bekezdése alapján adtam tájékoztatást. Az ügyféli jogállással kapcsolatos szabályokról az Étv. 53/A§ (7) és (12) bekezdése alapján adtam tájékoztatást. A hatóság eljárási kötelezettségének elmulasztása esetén követkendő eljárásról a Ket. 20. § (2) - (3) bekezdései rendelkeznek. A másolat illetékének mértékéről a tájékoztatást az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény IV. melléklete alapján adtam.


dr. Peitler Péter
jegyző nevében és megbízásából:

Horváth Ildikó sk.
építéshatósági ügyintéző