Csökkennek a helyi adóterhek jövőre a XVIII. kerületben

Írta:  2013.11.27.
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testülete a mai napon rendkívüli eljárással elfogadta a helyi adókról szóló 41/2011.(XII.20.) önkormányzati rendelet módosítását. A rendelet módosításának előterjesztése a kormányzati szándékkal összhangban készült. Az önkormányzat a módosítással helyi szinten is segíteni kívánja a kis-és középvállalkozások működését, az adóterhek csökkentését. A rendeletmódosítás a magánszemély adózók vonatkozásában is kedvezőbb változásokat eredményez.

A képviselő-testület döntése azt a törekvést erősíti, amelyet a kormányzati adópolitika is követ. Az önkormányzat célja, hogy a helyi gazdasági tényezőket erősítse és a kis- és középvállalkozások versenyképességét növelje. Ennek érdekében 2014. évtől a telekadó alapját jelentősen csökkentette. A módosítás hatására a magánszemély adózók adófizetési pozíciója is kedvezőbbé válik. A sávosan meghatározott területalapú adóztatás hatására az adófizetési kötelezettség még mindig nem éri el a 2010. és az azt megelőző évek nagyságát. Így a kis- és középvállalkozások adóterhei jelentős mértékben csökkennek 2014. adóévtől.

A képviselő-testület és városvezetés ezzel a rendeletmódosítással azt bizonyítja, hogy valóban fontosnak tartja a helyben működő vállalkozások gazdasági megerősítését, az adóterhek csökkentését és ezen keresztül az adófizetői készség és képesség fokozását. A képviselő-testület álláspontja szerint ezzel a módosítással olyan helyi rendeletet alkotott, mely hosszútávon is betartható és betartatható.

További információ:
Hüse Marianna
sajtófőnök
Budapest Főváros XVIII. kerület
Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat
Mobil: +36-30-866-6407
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.